Motivul pentru care Gary Oldman s-a temut să accepte rolul care i-a adus Oscarul pentru Cel mai bun actor: „Am avut o revelaţie“ FOTO

Motivul pentru care Gary Oldman s-a temut să accepte rolul care i-a adus Oscarul pentru Cel mai bun actor: „Am avut o revelaţie“ FOTO

Gary Oldman este câştigătorul trofeului Cel mai bun actor la Oscar 2018, pentru rolul lui Winston Churchill în filmul „Darkest Hour“ FOTO Getty Images

Actorul Gary Oldman (59 de ani), câştigător al categoriei Cel mai bun actor la Oscar 2018, cu rolul legendarului premier britanic Winston Churchill din filmul „Darkest Hour“, a fost la un pas să refuze acest rol.

Ştiri pe aceeaşi temă

Motivul care l-ar fi putut ţine departe pe actorul american de râvnita statuetă Oscar a fost faptul că acest rol fusese „interpretat atât de bine înainte“, iar teama de a nu se ridica la nivelul aşteptărilor era foarte mare. 
 
„Nu am acceptat imediat. Pentru că acest rol a fost interpretat atât de bine înainte... mă întrebam ce aş putea aduce nou“, a spus Oldman.
 
Întrebat ce l-a făcut, totuşi, să accepte, actorul a răspuns: „Povestea m-a determinat să accept şi, în plus, a fost faptul că în film se pune sub lupă un moment definitoriu pentru istoria noastră şi, implicit, pentru mandatul lui de premier“, scrie BBC. 
 
Pentru Gary, personajul premierului care a condus Marea Britanie în războiul cu Germania nazistă era intimidant. În acelaşi timp, Oldman a mărturisit că a acceptat în cele din urmă rolul pentru că a fost atras de ideea de a-l prezenta pe Churchill dintr-o perspectivă diferită, „plină de energie“ şi „amuzantă“.
 
 
Actorul i-a descoperit premierului britanic această latură urmărind înregistrări de arhivă, ca parte din pregătirea sa pentru rol. 
 
„Uitându-mă la el şi ascultându-l, am avut o revelaţie. Am descoperit dinamismul şi energia acestui om. Aveam o idee deja despre cine a fost (n.r. - Winston Churchill) şi ştiam că actorii care l-au interpretat în diferite perioade ale vieţii sale şi-au lăsat şi ei amprenta asupra personajului. Pentru mine a fost ca o revelaţie să descopăr un personaj foarte sprinten, nu chiar aşa de plinuţ pe cât îmi imaginam. Aceasta a fost, pentru mine, cheia pentru a prezenta o latură a lui dinamică, plină de energie şi amuzantă - nu era un tip morocănos. Noi ni-l imaginăm ca pe un tip în vârstă, cu trabuc, care s-a născut prost dispus. Şi cred că era departe de această reprezentare“, a declarat Gary Oldman.
 
Gary Oldman a intrat în galeria marilor actori britanici care l-au interpretat de Churchill, printre care se numără Robert Hardy, Albert Finney şi Brian Cox.

Într-un interviu acordat BBC, înainte de gala premiilor Oscar, actorul a declarat că „a fost o onoare şi un privilegiu“ să interpreteze rolul lui Churchill, în pofida lungilor ore petrecute la machiaj în fiecare zi şi a faptului că a trebuit să se radă pe cap în fiecare dimineaţă.
 
Gary Oldman în rolul lui Winston Churchill 
   
Oldman a mai explicat că a încercat să şi-l imagineze pe Churchill în copilărie, pentru a intra mai uşor în personaj. „Chiar dacă interpretezi un personaj negativ, tot trebuie să-i identifici o trăsătură de caracter pozitivă. Eu (n.r. - în cazul lui Churchill) am căutat mereu copilul, pe micul băieţel Winston. A existat la el, din câte am observat, chiar şi când i-am citit discursurile, un soi de vulnerabilitate, o dulceaţă angelică. Putea fi morocănos dacă nu te ridicai la standardele sale şi sunt sigur că avea şi limba ascuţită. Dar avea şi o inimă mare“.
 
Biografie 
 
Gary Oldman a fost remarcat ca actor în urma prestaţiei sale din „Sid & Nancy“ (1986), unde a jucat rolul liderului trupei punk Sex Pistols, Syd Vicious. Actorul a mai interpretat roluri precum Lee Harvey Oswald, în „JFK“, contele Dracula, în „Dracula“, şi naşul lui Harry Potter, Sirius Black, în seria de filme realizate după cărţile scrise de J. K. Rowling.
 
De asemenea, Gary Oldman a jucat în trilogia „Batman“ regizată de Christopher Nolan („Batman: Începuturi“, „Cavalerul negru“ şi „Cavalerul negru: Legenda renaşte“). În ultimii ani, actorul britanic a putut fi văzut pe marile ecrane în filmele „Cartea lui Eli“, „Harry Potter şi Talismanele Morţii: Partea a II-a“ şi „Un spion care ştia prea multe“. Deşi este cunoscut în industria cinematografică în special în calitate de actor, Gary Oldman s-a remarcat şi în calitate de regizor al filmului „Nil my Mouth“ (1997), realizat pe baza unui scenariu propriu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările