Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, la Adevărul LIVE: „Într-un cuplu e imposibil să nu apară şi o urmă de gelozie“ VIDEO

Monica Davidescu şi Aurelian Temişan, despre teatrul care uneşte şi desparte

Cuplul de artişti Monica Davidescu şi Aurelian Temişan a apărut destul de rar în interviuri televizate, iar la Adevărul Live, cei doi au povestit despre felul în care îşi fac artele de cap la ei în casă, fie că vorbim de teatru sau muzică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Monica şi Aurelian nu împart numai un acoperiş şi o căsnicie, ci şi o scenă, acolo unde pot fi văzuţi, în momentul de faţă, în două spectacole de succes, la Teatrul Elisabeta, „Boeing Boeing“ şi „Încurcături la nivel înalt“.

Dar ce se întâmplă atunci când două personalităţi puternice se întâlnesc, cum se împacă orgoliile artistice şi mai ales „cine cântă în familia Temişan?“ veţi afla din interviul de la Adevărul Live.

Monica Davidescu şi Aurelian Temişan formează un cuplu de aproape 20 de ani. Ei au o fetiţă în vârstă de patru ani, pe micuţa Dora Maria. Din 1998, Monica joacă pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, iar Temişan cântă, joacă în spectacole şi are numeroase apariţii în emisiuni de televiziune, ultima dată fiind jurat la „Te cunosc de undeva“, la Antena 1.
 

Interviu Adevărul Live Monica Davidescu şi Aurelian Temişan

„Adevărul“: Eşti geloasă?
Monica Davidescu: Ştii cum e, într-un cuplu e imposibil să nu apară şi o urmă uşoară de gelozie. Există acest sentiment de îndoială, de gelozie, evident, tocmai pentru că există iubire. Au trecut deja 21 de ani. 
 
Aurelian Temişan: Gelozia este o boală, dacă există acest dram, înseamnă că există şi iubire. Dar dacă acest dram este dus la extremă şi devine deja o obsesie, mi se pare că vorbim de o boală. Eu sunt gelos. Când o văd lângă cine joacă şi cât de curtată este în piesele de teatru, mă felicit. E normal să mă învolburez şi să mă roadă şi pe mine această urmă de gelozie. 
 
Aurelian Temişan: La noi, în cazul unui divorţ, trebuie să împărţim şi scena pe din două.  
 
Aţi avut vreodată meciuri în familie din cauza geloziei?
Aurelian Temişan: Am avut astfel de meciuri, iar oamenii care treceau prin faţa uşii au înţeles că urma să divorţăm. Se întâmpla cu zece ani în urmă, când repetam pentru piesa „Chicago“, de la Teatrul Naţional, şi în care una dintre replicile ei era: „Să-mi dai cei 5.000 de dolari înapoi“, iar eu îi ziceam: „Dacă Isus ar fi venit la mine cu 5.000 de dolari, lumea ar fi stat altfel în ziua de azi.“ 
 
Monica Davidescu: Mi-e dor de acel spectacol, a fost prima oară când am jucat împreună. El trebuia să fie încă de la început, cu Andrei Duban şi Ştefan Bănică, pe acelaşi rol, nu a putut participa la repetiţii pentru că a avut un turneu de două luni în afara ţării. Iar în anul următor, Ştefan Bănică avea un program foarte încărcat şi atunci a intrat Aurelian. Numai că el a intrat atunci într-o vară fîără ajutorul celorlalţi colegi, fără regizorul care trebuia să-i spună ce trebui să facă. Am avut o vară foarte grea, pentru că e dificil să lucrezi cu omul de lângă tine şi să-i dai sfaturi şi să-i spui când greşeşte. Lui ori nu prea îi păsa, ori nu avea chef, ori nu învăţase replicile. Dar toţi ceilalţi colegi au apreciat că în doar trei zile Aurelian s-a integrat foarte bine. 
 
Aurelian Temişan: A fost destul de grea venirea mea, dar mi-e foarte dor de spectacolul acela. 
 
Monica Davidescu: Sunt lucruri care nu ne privesc pe noi. Noi am iubit actul artistic, am dat tot ce ni s-a cerut pe scenă şi probabil din aceste motive ne-a plăcut atât de mult şi a plăcut publicului atât de mult. Am fost la spectacolul Mariei Dragomiroiu, care a avut loc la sfârşitul acestei toamne şi în faţa mea era un domn care s-a întors şi mi-a cerut un autograf. Mi-era puţin jenă, venisem şi eu în calitate de spectator. Atunci mi-a zis: „Doamnă, în Chicago v-am văzut şi mi-a plăcut atţât de mult.“ Nu se mai joacă Chicago de opt ani, dar aceşti oameni au rămas cu nostalgia acelui spectacol, lucru care mă bucură foarte mult. 
 
aurelian temisan si monica davidescu
 
Te simţi confortabil în postura de actor?
Aurelian Temişan: Dacă în „Boeing Boeing“, unde am trei neveste, am trecut mai uşor peste această experienţă, în „Încurcătură la nivel înalt“, meritul este al lui Puiu Şerban care a ştiut să-şi aleagă actorii pe rolurile respective, mi-a fost foarte greu şi am simţit următoarea propoziţie: Decât să dorm pe preşul de la intrare, mai bine fac ce mi se spune şi o să iasă bine. Pentru că rolul este mult mai greu decât mi-am imaginat. 
 
Monica Davidescu: Sunt mult mai multe texte, sunt mult mai multe minciuni de ţinut minte. El a trăit cu frica preşului de la intrate, iar eu am fost extrem de relaxată. 
 
Cum este să lucrezi cu soţia ta?
Aurelian Temişan: E mirific, este excepţional. E un calvar plăcut şi o cămaşă de forţă necesară. E plăcut şi ciudat în acelaşi timp. Nu sunt profesionist, dar tind să fiu cât mai bun în această nouă meserie. 
 
Aurelian Temişan: Nu vreau să-i dau avantajul răsfăţului a doi părinţi care sunt ceea ce sunt. Vreau să fie un copil normal, care să se joace normal şi care să înţeleagă că atunci când iese în parc şi se joacă cu alţi copii este Dora şi nu „fata lui Temişan“. 
 
Aurelian Temişan: Adi de la Vâlcea îţi cântă Elvis Presley foarte bine. El a fost rocker, cu plete. Eu nu cânt nici muzică populară. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările