Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri în lacrimi despre lupta cu depresia: „Lumea se uită la noi şi zice că suntem prinţese“ VIDEO

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri în lacrimi despre lupta cu depresia: „Lumea se uită la noi şi zice că suntem prinţese“ VIDEO

Monica Bîrlădeanu a dezvăluit că tatăl ei s-a sinucis FOTO Pro TV

Actriţa şi prezentatoarea TV Monica Bîrlădeanu (39 de ani) a acordat un interviu emoţionant în care a vorbit despre traumele suferite în copăilărie şi lupta cu depresia.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul campaniei „Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului“, realizată de Elena Lasconi pentru Ştirile Pro TV, Monica Bîrlădeanu a vorbit printre lacrimi despre aspecte mai puţin plăcute ale vieţii sale.
 
Monica Bîrlădeanu a trăit mai bine de jumătate din viaţă în lumina reflectoarelor şi continuă să o facă, ani la rând fiind desemnată cea mai sexy femeie din România. Deşi a atras atenţia prin frumuseţea ei, a reuşit să ţină ascunse părţi mai puţin strălucitoare din viaţa sa. Născută într-o familie modestă din Iaşi, aceasta nu a avut parte de o copilărie fericită. 
 
„Gândeşte-te că cea mai mare achiziţie pe care familia mea a făcut-o a fost un covor persan. În cartier la mine era un semn de prestigiu, de statut social. Dacă erai familie cu covor persan însemnai ceva, erai pe hartă“, spune vedeta. 
 
Lucrurile au luat o întorsătură dramatică în momentul în care mama Monicăi l-a adus pe lume pe Petru, fratele mai mic, copilul fiind grav bolnav. Durerea şi neputinţa erau greu de suportat, tatăl acesteia s-a refugiat în alcool şi au apărut bătăile aplicate mamei. 
 
Întrebată care au fost cele mai cumplite lucruri care i-au rămas în minte din copilărie, Monica a mărturisit: „Zgomotele înfundate. Ştii cum e când loveşti un corp şi corpul ăla se loveşte de altceva, de un perete? E o bufnitură! Loviturile în corp sună într-un anume fel! Simţeam o mare teroare când, după episoadele astea dintre părinţii mei, nu mai zicea niciunul nimic şi atunci îmi era frică să deschid uşa...“
În cele din urmă părinţii au divorţat, iar tatăl Monicăi a fost internat de mai multe ori pentru dezalcoolizare şi a fost diagnosticat ca fiind maniaco-depresiv. Vedeta a dezvăluit că tatăl ei s-a sinucis.
 
„Şi când te gândeşti că toată lumea se uită la noi şi zice că suntem prinţese. Oamenii au senzaţia că...Doamne... Şi ştii de ce? Pentru că nimeni nu vorbeşte despre lucrurile astea şi nu înţeleg de ce, pentru că lucrurile astea care i-ar putea ajuta şi pe ceilalţi să-şi înţeleagă situaţia...De cele mai multe ori te uiţi la ele din poziţia de victima şi ai senzaţia că având acest bagaj nu ai cum să faci paşi înainte în viaţă şi mie mi se pare că nu e deloc aşa şi că, de fapt, toate lucrurile astea care îţi dau un complex etraordinar pentru că în primul rând te duci la şcoală şi auzi copii care vorbesc despre tine că eşti orfan, ăla e primul lucru care te complexează. Ei au un tată, tu n-ai asta. Ei au covor persan, tu n-ai. Eu d-asta am fost atât de ambiţioasă să fiu prima, pentru că voiam să-mi câştig dreptul să stau în rând cu ceilalţi copii“, a declarat, printre lacrimi, Monica. 
 
   
 
Monica Bîrlădeanu a recunoscut că premiul pentru cea mai sexi femeie din România primit în 2003 nu a fost chiar un lucru bun pentru ea: „Atunci m-am bucurat, dar nu înţelegeam de fapt ce înseamnă premiul ăsta. Îl simţeam în adâncul meu ca o nouă formă de impostură pentru că eu aterizasem în televiziune în urmă cu un an, nu mă antrenasem pentru asta, nu mă pregătisem, nu ştiam să vorbesc, eram absolut terifiată de fiecare om care se aşeza pe canapea în faţa mea şi nu mă gândeam decât la care e următorul lucru pe care trebuie să-l spun eu.“
 
Nici intrarea în televiziune nu a fost întâmplătoare. Monica a dezvăluit faptul că a fascinat-o această lume dintr-o oarecare lipsă de iubire: „Televiziunea cu asta m-a prins! Înţelegeam că poţi să obţii iubire de la un număr mare de oameni în acelaşi timp. Despre asta e vorba. Nu cred că există actor sau om care alege să fie în ochiul public fără ca această alegere să fie motivată de cel puţin două lucruri şi nu vorbim aici de chestii derizorii cum ar fi remuneraţia. Este vorba de iubire sau de putere.“
 
Cine nu a avut o grămadă de probleme în acelaşi timp şi efectiv simţi că nu mai poţi, îţi vine să te întinzi şi să nu te mai ridici din pat. Există foarte mulţi oameni care trec prin aşa ceva. În primul rând îi ajută şi simplu fapt că înţeleg că nu sunt singuri, că un om la care poate ei se uită la TV îmbrăcat în rochiţe şi cu părul ondulat şi machiată frumos care pare că nu a avut nicio problemă că a trecut de fapt prin experienţe similare şi că lucrurile astea nu numai că nu sunt o ruşine, trebuie să fie motorul care te alimentelaza să faci paşi şi alegeri şi să câştigi pur şi simplu. Tot ce te complexează ar trebui să foloseşti să creşti.”
 
Întrebată ce îşi doreşte cel mai tare, vedeta TV a răspuns: „O masă de Crăciun în care sunt aşezată alături de un bărbat, că ţin în braţe un copil, că lângă mine stă mama, fratele mai mare cu soţia şi cei doi copii şi Petru cu iubita lui. Îmi doresc asta.“
 
Luni, 7 mai, campania „Rătăcit în sine. Depresia, boala mileniului“ continuă cu povestea Oanei Roman.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările