VIDEO Momente controversate şi originale marca Andrei Gheorghe: pizza pentru procurorii DNA şi „bătaie“ în direct

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Gheorghe le-a dus pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire, în 2015 FOTO Marian Iliescu
Andrei Gheorghe le-a dus pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire, în 2015 FOTO Marian Iliescu

Andrei Gheorghe a stârnit frecvent vâlvă în presa românească, fie datorită originalităţii, fie din cauza situaţiilor şi declaraţiilor controversate. Printre cele mai comentate momente se numără arestarea lui sub acuzaţia de consum de droguri, colaborarea cu trupa Paraziţii, dar şi gestul de a oferi procurorilor DNA pizza în semn de mulţumire.

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit la vârsta de 56 de ani şi a lăsat în urmă emisiuni de radio şi televiziune unice, momente original orchestrate, declaraţii fără menajamente, dar şi numeroase controverse.

Iată câteva dintre momentele care i-au marcat viaţa şi cariera jurnalistului Andrei Gheorghe. 

Trei ore în arest

Andrei Gheorghe a fost arestat în 2003 pentru trei ore, fiind acuzat că este consumator de droguri. Gheorghe a fost chemat la Parchet întrucât o expertiză dispusă de procuror îl indica pe jurnalist drept dependent de droguri. Acelaşi procuror refuzase însă să ia în consideraţie o expertiză anterioară, făcută la solicitarea lui Gheorghe, şi al cărei rezultat fusese negativ. Date fiind rezultatele contradictorii ale celor două buletine de analiză, Gheorghe a solicitat o expertiză medico-legală amănunţită. Procurorul Mircea Petrescu i-a refuzat solicitarea şi a semnat mandatul de arestare, pentru o perioada de cinci zile. Din acel moment, lui Andrei Gheorghe i-au fost ridicate actele şi i s-a spus să aştepte, pe hol, confirmarea mandatului de arestare, cu interdicţia de a se deplasa mai mult de 20 de paşi. 

Precizăm că, potrivit legii, mandatul de arestare devine valabil şi se pune în executare abia după ce este confirmat de şeful ierarhic superior al procurorului care l-a emis. Motiv pentru care Parchetul, prin Biroul de presă, a negat tot timpul faptul că s-ar fi produs arestarea lui Gheorghe. După trei ore de analizare a probelor din dosar, procurorul George Muscalu, şeful Secţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog, a decis să nu confirme mandatul de arestare, apreciind că lăsarea în libertate a învinuitului nu prezintă pericol pentru ordinea public. 

Parchetul s-a autosesizat în acest caz după un articol apărut în revista „Star“, ilustrat cu capturi video în care Andrei Gheorghe fuma o ţigară cu marijuana. După izbucnirea scandalului, Gheorghe a lăsat să se înţeleagă că întreaga poveste a fost „lucrătura“ unui potent om de afaceri, drept represalii că în emisiunile sale îşi bate joc de iubita acestuia, „o cântăreaţa care bate inutil la porţile consacrării“.

Andrei Gheorghe le-a dus pizza procurorilor DNA

Andrei Gheorghe era cunoscut şi pentru momentele sale neconvenţionale şi pline de originalitate. Un asemenea moment a avut loc în 2015, când Elena Udrea fusese citată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar Gheorghe a mers la sediul DNA cu zeci de cutii de pizza, pe care le-a oferit procurorilor anticorupţie şi jurnaliştilor.

„A fost ideea ascultătorilor de a aduce pizza. Vor să arate că le pasă de ce se întâmplă şi că sunt solidari cu procurorii care lucrează la dosarele Elenei Udrea. Oamenii ăştia fac ceva ce noi nu am crezut că se va face. 25 de ani, oameni buni! Bravo DNA! Sunt mulţumit că procurorii îşi fac treaba, că schimbă faţa României“, declara atunci omul de radio. Imaginile au fost făcute publice de Pro FM. 

Pentru că nu a fost lăsat să intre în sediul DNA, Andrei Gheorghe a împărţit pizza jurnaliştilor care aşteptau sosirea Elenei Udrea: „Presa primeşte şi ea pizza. Poftă bună! Să fiţi o presă bună.“

Bătaia de la TV

Un alt moment intens dezbătut este cel din emisiunea de la Antena 1 în care Andrei Gheorghe lasă să se înţeleagă că bate doi invitaţi, spre şocul telespectatorilor care nu au realizat că era vorba de o înscenare foarte bine orchestrată.

Căzătura lui Emil Boc

Un alt moment antologic este căzătura în direct a lui Emil Boc. În anul 2003, tot la Antena 1, Andrei Gheorghe introducea invitaţii. După Ecaterina Andronescu a urmat în platou Emil Boc, care, după ce a dat mâna cu realizatorul, s-a dezechilibrat şi a căzut de la o înălţime considerabilă. „Doamne! Puneţi publicitate“, a exclamat imediat Gheorghe. 

   

Colaborarea cu Paraziţii 

În anul 2010, a colaborat cu trupa Paraziţii pentru piesa „Dreptul la replică“, unde intervine cu un discurs specific, necenzurat. Au fost multe voci care l-au judecat pentru colaborare şi limbajul din clip, dar majoritatea a apreciat esenţa mesajului.

„Succesul în televiziune e legat de absenţa caracterului. Dacă scrii «pupincurist» pe Google, o să găseşti Badea“

Opiniile exprimate ale cunoscutului om de radio erau întotdeauna tăioase, directe şi fără false pudori. O asemenea declaraţie a stârnit imediat reacţii, când Andrei Gheorghe a declarat că „există puţini oameni de media respectabili“.

„Sunt puţini oameni de media respectabili, toţi au stat la oala cu miere şi fecale. În România erau câteva găşti importante. «Nu eşti cu noi, mori! Mori!» Media.. problema la nivelul unu este că succesul în televiziune e legat de absenţa caracterului, după cum zice un prieten. Cu cât ai mai puţin caracter, cu atât ai succes mai mare. E o forţare, Gâdea, Badea, Teo Trandafir sunt o anumită specie. «Sărut mâna, ce vrei să fac?» Dacă dai search la Google pentru «pupincurist», o să găseşti Badea. Eu m-aş fi sinucis după bătaia cu motoristul“. 

Ştiri pe aceeaşi temă:

Andrei Gheorghe a murit. Jurnalistul a fost găsit în baie fără suflare, în urma unui stop cardio-respirator

Mesajul transmis de fosta soţie a lui Andrei Gheorghe: „Ai iubit, ai greşit şi ai făcut lucruri extraordinare. Aşa erai tu, extraordinar“

Ultima postare a lui Andrei Gheorghe:  „Voi continua să trollez demnitari, popi, îngeri, homofobi, legionari“

Dan Negru, mesaj dur după moartea lui Andrei Gheorghe: E ipocrită şi mizerabilă breasla mea

Destinul neobişnuit al lui Andrei Gheorghe. S-a născut în Rusia, a făcut liceul la seral, apoi a devenit profesor

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite