Moment emoţionant: actriţa Cristina Stamate a revenit pe scenă la doar două luni după operaţia pe cord deschis

Moment emoţionant: actriţa Cristina Stamate a revenit pe scenă la doar două luni după operaţia pe cord deschis

Actriţa Cristina Stamate se simte excelent şi a trecut cu emoţii peste momentul întoarcerii pe scenă

La numai două luni dupa ce a suferit o operaţie pe cord deschis, actriţa Cristina Stamate (69 de ani) a decis să revină pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”, în spectacolul „Vivat Revista”, în regia lui Cezar Ghioca.

Ştiri pe aceeaşi temă

A fost dorinta actriţei să joace din nou şi cât mai repede, din dragoste faţă de meserie. La teatru, din primul rând, au privit-o medicii care i-au salvat viaţa. În urmă cu două luni, actriţa a fost internată la o clinica Sanador din Capitală. Ea a trecut prin trei operaţii de by-pass aorto-coronarian şi i s-a montat o proteză la valva mitrală.
„Doamna avea o suferinţă veche, de cinci ani, însă de curând i s-a stabilit diagnosticul şi a fost necesară operaţia. Intervenţia a fost un succes. A durat şase ore, iar în sală s-au aflat nu mai puţin de zece cadre medicale, medici chirurgi, asistente şi tehnicieni", a declarat medicul cardiolog Horaţiu Moldovan, cel care a condus echipa de specialişti. 
Sâmbătă seara, pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, actriţa a fost întâmpinată cu aplauze, iar la final a primit numeroase buchete de flori. Extrem de amoţionată, cu lacrimi în ochi, Cristina Stamate a ţinut ca la finalul numărului său să mulţumească medicilor şi personalului medical care i-au salvat viaţa.
 
„Datorită lor această seară a fost posibilă", a declarat Cristina Stamate  în aplauzele publicului.
 
 
Conf. univ. dr. Horaţiu Moldovan, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Sanador 
 
Actriţa Cristina Stamate suferea de insuficienţă mitrală şi cardiopatie ischemică, afecţiuni grave ale inimii. 
 
Din echipa medicală care a realizat intervenţia chirurgicală au mai făcut parte dr. Mihaela Crăciun, medic primar ATI - şefa Departamentului terapie intensivă chirurgie cardiovasculară, şi dr. Daniela Popescu, medic primar cardiologie.
 
 
Cristina Stamate a jucat la Teatrul de Revistă Constantin Tănase şi a avut roluri în producţii precum "Arca lui Nae şi Vasile", "Bufonii regelui", "Dai un ban, dar face", "Idolul femeilor", "Nimic despre papagali", "Poftă bună lui Tănase", "Revista revistelor", "Te aştept diseară pe Lipscani", "Ura... şi la gară" şi "Vara nu-i ca iarna".
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: