Mobilizare impresionantă pentru Mihai Constantinescu: peste 100 de persoane au donat sânge pentru el într-o singură zi

Mobilizare impresionantă pentru Mihai Constantinescu: peste 100 de persoane au donat sânge pentru el într-o singură zi

Mihai Constantinescu FOTO Adevărul

Peste o sută de persoane au donat sânge pentru Mihai Constantinescu, la Spitalul Floreasca, în decursul zilei de 18 iunie. Cântăreţul se află de mai bine de o lună în comă, după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până la orele prânzului, peste 100 de persoane au donat sânge pentru artistul Mihai Constantinescu. Oamenii s-au mobilizat şi au venit la spital după ce apropiaţii cântăreţului au făcut un apel în acest sens, scrie Mediafax. 

Printre donatori s-au numărat foarte mulţi tineri, notează sursa citată. 

De asemenea, artistul Petre Geambaşu (75 de ani) şi soţia lui s-au prezentat la Spitalul Floreasca pentru a dona sânge, însă nu au reuşit pentru că medicii au impus o limită de vârstă: la femei de 59 de ani, iar la bărbaţi de 65.
 
„Noi am venit, dar suntem depăşiţi de vârstă (...) Ne-am întâlnit cu Simona (soţia lui Mihai Constantinescu – n.red), ne-am luat în braţe. Acum 10 zile au vrut să-l deconecteze şi bravo ei că a refuzat, că lucrurile se mai pot schimba“, a declarat Petre Geambaşu, la ieşirea din spitalul Floreasca, potrivit sursei citate.  
 
Amintim că Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost dus de urgenţă la Spitalul Floreasca pe 13 mai, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Pe parcursul nopţii starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardiac, iar surse medicale au precizat ulterior că artistul se află în moarte cerebrală
 
Recent, Mihai Constantinescu a suferit şi o intervenţie chirurgicală. Artistului i s-a făcut o traheostomie, operaţie necesară în cazul pacienţilor menţinuţi în viaţă de aparate mai mult de 10 zile. 
 
În lunile ce au precedat stopul cardiac, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. Mihai Constantinescu suferă de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii. În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în urmă cu 12 ani i-au fost montate valve biologice. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: