FOTO Miss America 2014 a stârnit un val de comentarii rasiste

FOTO Miss America 2014 a stârnit un val de comentarii
rasiste

Nina Davuluri, în vârstă de 24 de ani, este de origine indiană dar s-a născut în SUA FOTO Getty images

Nina Davuluri (24 de ani), o tânără de origine indiană, a câştigat duminică concursul Miss America. Din păcate, victoria ei a fost umbrită de unele comentarii rasiste apărute pe internet, notează CNN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nina Davuluri, care va fi Miss America pe parcursul anului 2014, a reprezentat statul New York. Tânăra, care provine dintr-o familie indiană, s-a născut în oraşul Syracuse, din statul New York. Părinţii ei provin din statul indian Andhra Pradesh, dar s-au mutat în SUA în 1981.

Tatăl tinerei este medic ginecolog, unchii ei sunt medici, sora ei este studentă la medicină, iar Nina îşi doreşte să continue tradiţia familiei şi să devină cardiolog.

Nina le-a învins pe celelalte concurente, dar nu s-a bucurat prea mult de victorie, deoarece pe Twitter au apărut comentarii rasiste, potrivit presei internaţionale. „Dacă eşti Miss America ar trebui să fii american“, a comentat un utilizator al reţelei. „Când va câştiga o femeie albă concursul Miss America?“, a scris altul. 

Foto

Nina Davuluri este prima femeie de origine indiană care câştigă această competiţie. Acesta este al doilea an consecutiv în care învingătoarea este reprezentanta statului New York.

La proba de aptitudini, Nina a prezentat un dans tradiţional indian. Printre întrebările adresate de juriu concurentelor s-au numărat unele referitoare la criza din Siria, dar şi la Miley Cyrus.

Pe locurile următoare s-au clasat Miss California (Crystal Lee) şi Miss Oklahoma (Kelsey Griswold). 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Nina Davuluri (Miss New York), câștigătoarea titlului Miss America 2014, în timpul competiției desfășurate în Atlantic City (New Jersey) FOTO Reuters

Imagini din aceeasi galerie
  • Nina Davuluri (Miss New York), câștigătoarea titlului Miss America 2014, în timpul competiției desfășurate în Atlantic City (New Jersey) FOTO Reuters
  • Nina Davuluri (stânga), reacționând la vestea că a câștigat concursul Miss America 2014, alături de câștigătoarea de anul trecut, Mallory Hagan (dreapta) FOTO Reuters
  • Nina Davuluri, în timpul probei de aptitudini: un dans indian FOTOGRAFII Reuters
  • Nina Davuluri, în timp ce primea distincțiile de Miss America 
  • Dans indian
  • Nina Davuluri (Centru)
  • Nina Davuluri, Miss America 2014
  • Nina, copleșită de emoții 
  • Nina Davuluri (în galben), felicitată de celelate concurente
Distribuie imaginea
citeste totul despre: