Mila Kunis dezvăluie cum a fost ameninţată de un producător după ce a refuzat să pozeze seminud: „Am fost insultată şi marginalizată“

Mila Kunis dezvăluie cum a fost ameninţată de un producător după ce a refuzat să pozeze seminud: „Am fost insultată şi marginalizată“

Mila Kunis a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat în cariera sa FOTO Getty Images

Actriţa americană de origine ucraineană Mila Kunis, în vârstă de 32 de ani, a dezvăluit că un producător de la Hollywood a ameninţat-o că îi va distruge cariera după ce a refuzat să pozeze seminud pentru a promova unul dintre filmele sale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-un text publicat pe platforma online A Plus, actriţa Mila Kunis a luat atitudine împotriva sexismului din industria divertismentului, povestind un episod care a făcut-o să se simtă „tratată ca un obiect“. Artista a dezvăluit că după ce a refuzat să pozeze seminud pe coperta unei reviste pentru a promova unul dintre proiectele sale, producătorul a ameninţat-o spunându-i: „Nu vei mai lucra niciodată la Hollywood.“ 

„M-am simţit tratată ca un obiect“

„Am fost furioasă, m-am simţit tratată ca un obiect şi pentru prima dată în cariera mea am spus «nu». Şi ghici ce? Lumea nu s-a sfârşit. Filmul a avut încasări mari, iar eu am lucrat din nou şi din nou la Hollywood. Dar acel producător poate că nu a realizat vreodată că a verbalizat ceva de care se teme fiecare femeie care se confruntă cu prejudecăţi de acest gen la locul de muncă“, a scris Kunis.

Artista a precizat că pe parcursul carierei au existat momente în care a fost insultată, marginalizată, plătită mai puţin, ignorată creativ şi, de altfel, minimalizată pe criterii de gen: „Şi de fiecare dată am încercat să le acord oamenilor prezumţia nevinovăţiei, poate că ştiu mai bine, poate că au mai multă experienţă, poate că ei văd ceva ce mie îmi scapă. Mi-am spus că pentru a avea succes, ca femeie, în această industrie, trebuie să joc după regulile unui club de băieţi. Dar, cu cât înaintam în vârstă şi cu cât lucram mai mult în această industrie, cu atât înţelegeam mai bine că aceste lucruri reprezintă nişte mizerii. Şi, ce este mai rău, am înţeles că eu eram complice, pentru că permiteam să se întâmple.“

„Valoarea mea a fost redusă la faptul că am o relaţie cu un om de succes“

În cele din urmă, Mila Kunis a decis să-şi clădească propria companie de producţie, Orchard Farm Productions, alături de alte trei femei, pentru a evita astfel de situaţii. Cu toate acestea, problema s-a repetat când firma a încheiat un contract cu un important producător de sex masculin. „Într-un schimb de e-mailuri, respectivul producător a folosit următoarele cuvinte: «Mila este un megastar, una dintre cele mai mari actriţe de la Hollywood şi, în curând, va fi soţia lui Ashton (Ashton Kutcher – n.red.) şi mama copiilor lui». Pe lângă anumite inexactităţi, el a redus valoarea mea la faptul că am o relaţie cu un om de succes şi la capacitatea de a avea copii. A ignorat complet contribuţiile creative şi logistice semnificative ale mele şi ale echipei mele. Drept urmare ne-am retras din acel proiect“, a povestit actriţa.

Mila Kunis a spus că a decis să scrie acest editorial pentru a lua poziţie faţă de comentariile sexiste şi că doreşte să iniţieze o discuţie publică despre inagalităţile de gen care au loc la locul de muncă: „Am terminat cu compromisurile şi, mai mult, nu mai accept să fiu compromisă. Din acest moment, atunci când mă voi confrunta cu astfel de comentarii, subtile sau directe, le voi înfrunta cu capul sus. Mă voi concentra pe acel moment şi voi face tot ceea ce pot pentru a-i educa pe oameni. Dacă aceste lucruri mi s-au întâmplat mie, atunci ele se petrec cu certitudine, mult mai agresiv, femeilor din alte zone ale lumii“, a adăugat Kunis.

Mila Kunis a devenit cunoscută după ce a apărut în sitcomul „That '70s Show“ şi după ce a asigurat vocea unui personaj din serialul animat „Family Guy“. Ulterior, a interpretat mai multe roluri în comedii romantice şi filme de acţiune, reuşind să impresioneze publicul şi criticii de film cu rolul din drama „Lebăda neagră/ Black Swan“, regizată de Darren Aronofsky, pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur în 2011.

Mila Kunis şi Ashton Kutcher s-au cunoscut în adolescenţă şi au jucat împreună în sitcomul de comedie „That '70s Show“. Cei doi actori şi-au început relaţia în 2012, s-au căsătorit trei ani mai târziu şi au o fiică împreună, Wyatt Isabelle, în vârstă de doi ani. Actriţa este din nou însărcinată, iar al doilea copil al cuplului se va naşte în curând.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: