Mihai Trăistariu: „Trebuie să ai o piesă care să şocheze“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu

Artistul îşi doreşte să repete experienţa care l-a făcut celebru în Europa. Mihai Trăistariu a fost reprezentantul României la ediţia din 2006, desfăşurată la Atena. Artistul a reuşit să se claseze pe locul al patrulea, al doilea cel mai bun loc după performanţa obţinută de Luminiţa Anghel şi trupa Sistem.



Cântăreţul povesteşte că viaţa i s-a schimbat complet după concursul european, că a semnat contracte cu multe case internaţionale de discuri şi că este promovat în mai multe ţări. Deşi doreşte să mai concureze o dată la Eurovision, Mihai spune că este precaut şi vrea să fie sigur că face cea mai bună alegere.


Despre momentul Atena 2006, Mihai îşi aminteşte: „Speram să fiu în primii trei. Eu am plecat de acasă cu gândul că o să mă clasez în primii cinci. Ca punctaj, a fost cel mai mare din istoria României, 172 de puncte. În cazul meu n-am simţit că votul a fost unul geo-politic“. În plus, artistul explică faptul că mai important decât câştigarea concursului este semnarea unor contracte cu case de discuri internaţionale. „Când am concurat eu, existau vreo 50 de site-uri dedicate Eurovision-ului şi peste tot eram favorit, în primele trei locuri. Eram văzut în faţă şi peste tot auzeam că «Tornero» trebuie să câştige. Atunci mi-a intrat în cap că sunt un potenţial câştigător şi mă aşteptam la un loc în primii cinci. Pe urmă au apărut şi casele de pariuri din Europa, unde eram în primii trei. Am realizat că voi avea voturi masive şi aşa s-a şi întâmplat“, povesteşte acesta. 

„Cred că au contat trilurile mele“


Mihai spune că i-a fost dificil să-şi stăpânească emoţiile. „Nu pot să mă laud că am avut un show, pentru că nu l-am avut. Cred că au contat trilurile mele care sunt deja celebre şi care, poate, i-au impresionat pe unii, dar şi refrenul «Tornero» care era foarte uşor de reţinut. Era în limba italiană, era cu totul altceva şi-atunci am cules voturi. Trebuie să ai o piesă care să şocheze cumva“, explică el.


Deşi nu a considerat că a fost dezavantajat în vreun fel de votul geo-politic, Mihai observă faptul că aceast obicei se practică de câţiva ani, iar una dintre ţările favorizate este Rusia. „E un vot geografic care nu poate fi controlat, vecinii se votează între ei, vorbitorii unei limbi votează ţara mamă - cum este cazul Moldovei care ne votează pe noi - şi atunci rezultatul este puţin ciudat. România s-a putut clasa totuşi în frunte, cum a fost cazul Luminiţei şi al meu. Cu tot cu votul geografic se poate obţine un rezultat bun, dacă ai o piesă foarte bună“, adaugă el.

„Românii înţeleg greşit noţiunea de show“


Despre prestaţia României din ultimii ani, Mihai consideră că încă nu am înţeles că trebuie să trimitem o piesă ieşită din comun. „Poţi să alegi o voce foarte bună şi să iasă pe locul 20. Elena Gheorghe a cântat excepţional, nu i se poate reproşa că a falsat, arată foarte bine, are o voce bună ... avea toate calităţile dar, din păcate, n-a corespuns. Cu alte cuvinte, nu asta înseamnă Eurovision. Nu trimitem manechine şi o piesă ritmată numai ca să facem show. Românii înţeleg greşit noţiunea de show. Nu trebuie neapărat să facem o piesă ritmată“, susţine Trăistariu. Artistul aduce ca argument faptul că în ultimii ani au câştigat cântăreţi carismatici, care au avut piese lente.


„În cazul Luminiţei, părerea mea, este că trupa Sistem au adus un plus de imagine fantastic şi a contat enorm, pentru că ei chiar au făcut un show, plus că vocea şi piesa erau foarte bune“, mai spune artistul.


Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite