Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală. Ministrul Sănătăţii: A suferit două stopuri cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Cântăreţul Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, este în moarte cerebrală după ce a suferit două stopuri cardio-respiratorii. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a confirmat în prealabil că medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire.

Potrivit unor surse medicale citate de Libertatea, Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală. Moartea cerebrală este un proces ireversibil datorită absenţei circulaţiei cerebrale, urmată de procese ireversibile de necrozare a neuronilor. În mod normal, după ce s-a pus diagnosticul de moarte cerebrală, tratamentul şi terapia artificială pentru menţinerea bătăilor cordului nu au sens decât în cazul în care decedatul devine donator de organe.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat în prealabil că prognosticul medicilor în cazul artistului este rezervat: „Din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă (13 mai - n.red.), a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă“, a precizat ministrul. 

Luni, 13 mai, Mihai Constantinescu a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca în stare gravă, după ce soţia lui l-a găsit în stare de inconştienţă. Din primele informaţii, artistul ar fi fost în stop cardio-respirator aproape 10 minute. Medicii au reuşit să îl resusciteze după alte 20 de minute.

Medicii de la Spitalul Floreasca spun că în timpul nopţii starea artistului s-a agravat şi a suferit un al doilea stop cardio-respirator şi hemoragie cerebrală.

În ultima perioadă, cântăreţul a cerut de mai multe ori ajutorul medicilor. În luna martie a acestui an, Constantinescu a fost nevoit să-şi anuleze toate concertele după ce a ajuns la spital cu probleme respiratorii şi tensiune oscilantă. 

Mihai Constantinescu suferă de mulţi ani de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii.

În anul 2017, artistul a fost operat pe cord, iar în urmă cu 12 ani i-au fost montate valve biologice. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite