Mihai Călin critică dur guvernarea PSD: „Fac jaf după jaf în ţara asta“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Călin FOTO Facebook
Mihai Călin FOTO Facebook

Actorul Mihai Călin (50 de ani) a criticat dur guvernarea PSD şi a declarat că susţine protestul magistraţilor faţă de OUG 7 care modifică Legile Justiţiei.

Mihai Călin a spus că actorii vor continua protestul şi săptămâna aceasta. Duminică, ei au ieşit pe scările Teatrului Naţional, cu pancarte, în semn de solidaritate cu magistraţii, şi au cerut abrogarea OUG 7. 

„A meritat, au venit cam jumătate dintre colegii noştri, au venit şi de la alte teatre, nu doar actori. Tudor Chirilă m-a sunat ieri şi voia să facă un gest asemănător, probabil săptămâna asta“, a povestit Mihai Călin la Digi24.

El a comentat şi reacţiile venite din partea unor social-democraţi la adresa protestului, notează digi24.ro. 

„Sunt aproape deloc convins că actorii, evident, personalităţi artistice, unele de marcă, ştiau foarte bine ordonanţa împotriva căreia protestau şi că acea ordonanţă cuprindea prevederi care îi afecta direct. Haideţi să fim serioşi un pic totuşi în ţara asta“, a spus Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui.

În replică, actorul a declarat: „Domnul Buzatu a spus că n-am înţeles şi că pentru aşa ceva trebuie puţintică carte. Şi a mai spus ceva grav: «Haideţi să fim puţin serioşi în ţara asta». Haide să fim puţin serioşi? După ce ei fac jaf după jaf, aproape zilnic, în ţara asta, cu justiţia, cu economia? Păi cine să fie serios? Da, haideţi să fim serioşi şi să ieşim la vot“ .

Mihai Călin a avut cuvinte critice şi la adresa ministrului de Justiţie Tudorel Toader: „Ne dăm cu capul de grobianism în fiecare zi. Ce a făcut Tudorel Toader este de o nesimţire crasă. M-a deranjat aroganţa aceea autosuficientă, didactică, de profesor de anii '50-'60 cu care tratează pe oricine: şi opozanţi, şi reprezentanţi ai presei care pun întrebări. Este un personaj sinistru şi este periculos şi ştie foarte bine ce ticăloşii face“. 

Actorul a mărturisit şi că l-a deranjat atitudinea zeflemitoare a celor aflaţi la putere, menţionându-l şi pe fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, care i-au „certat“ pe actori pentru faptul că protestează, deşi „le-au fost mărite salariile“. 

„Oamenii să înţeleagă că nu e vorba doar de a creşte salariul. Creşti salariul şi stai într-o cloacă de mocirlă. Aşa spun pesediştii, toţi cei aflaţi în vârf: «V-am dat bani, tăceţi! Voi, actorii, să protestaţi pe teme culturale, la voi în cameră!» Nu. Cu ce drept protestăm? Păi şi noi respirăm acelaşi aer poluat ca toţi ceilalţi, nu există autostrăzi, drumuri, trenurile deraiază. Este din ce în ce mai rău. Şi ei se laudă că au crescut salariile. Păi, au făcut asta, că asta e de impact. Când omul îşi ia fluturaşul de salariu, observă bineînţeles că are cu 50%, 70% mai mult şi este mulţumit. Nu toţi, vorbesc de partea bugetară. După aceea îşi dă seama că mâncarea s-a scumpit de două ori, probabil, inflaţia e mare şi altele“, a mai spus actorul.   

Mihai Călin a mărturisit, de asemenea, că protestele de susţinere a magistraţilor vor continua, iar o soluţie optimă ar fi greva generală, la care să se alăture şi alte instituţii de stat.  

„Vom mai protesta, magistraţii nu mai au cale de întoarcere, trebuie mers până la capăt. Marius Manole tot a spus despre grevă, cred că spre greva generală trebuie să ne îndreptăm. Dar pentru asta avem nevoie de categorii foarte largi, CFR, poate, pentru că are probleme foarte mari, că deraiază, poate s-or trezi şi oamenii de acolo sau din alte companii de stat. Nu o să cer companiilor private să facă grevă sau să îşi blocheze activitatea“, a mai spus Mihai Călin.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite