Michael Jackson este mai valoros mort decât în viaţă

Michael Jackson este mai valoros mort decât în viaţă

Michael Jackson FOTO Reuters

Moştenitorii lui Michael Jackson au făcut mai mulţi bani în cei patru ani care au trecut de la moartea megastarului, decât a realizat el într-o viaţă. Vânzările postume ale cântăreţului sunt mai mari decât ale oricărui alt artist, în aceeaşi perioadă, potrivit „The Independent“.

La averea lui Jackson s-au adăugat peste 600 de milioane de dolari (467 milioane de euro) de la moartea artistului până în prezent. Printre spectacolele care au adus bani în contul moştenitorilor se numără „Michael Jackson's One“ (Cirque du Soleil) şi profiturile înregistrate de filmul „This Is It“, care prezintă imagini cu ultimele repetiţii ale lui Jackson repetând înainte de concertele contractate de AEG-Live.

„Box-office-ul la nivel mondial este acum la peste 300 de milioane de dolari (233 milioane de euro). Michael are peste 60 de milioane de prieteni pe Facebook. Este cel mai bine vândut artist pe iTunes şi a vândut aproape 50 de milioane de albume de când a murit“, declară John Braca, co-executorul testamentar al lui Michael Jackson.
 
Michael Jackson avea datorii de aproape 500 de milioane de dolari (389 de milioane de euro) atunci când a murit. „Cheltuia îngrozitor de mult, nu scăpase de viaţa trăită la maximum în anii '80, când câştiga 50, 60, 80 de milioane de dolari pe an. În '90 a câştigat şi peste 100 de milioane. Dar, după prima acuzaţie de pedofilie din 1993, a început să decadă.  Nu a mai avut turnee în SUA, companiile nu l-au mai vrut în reclamele lor şi întreţinerea domeniului Neverland l-a sărăcit. De când a murit, însă, la averea sa s-au adăugat peste 600 de milioane de dolari şi asta e mai mult decât a realizat orice alt artist în această perioadă“, spune Zach O'Malley Greenburg, reporter la revista „Forbes“.
 
Pentru a-şi plăti datoriile, Jackson a continuat să se împrumute, garantând cu diverse bunuri, inclusiv cu drepturile de autor ale cântecelor formaţiei „The Beatles“, pe care le cumpărase cu 47,5 milioane de dolari (37 milioane de euro), notează „The Independent“.
 
După cum s-a stipulat în testamentul lui Michael Jackson, el a intenţionat ca 20% din avere să se fie donată în scopuri caritabile, 40% să ajungă la copiii săi şi restul de 40% să fie ai mamei sale, atâta vreme cât va mai trăi. „Obiectivul acestui plan al lui Michael pentru averea sa a fost să aibă grijă de mama sa pe tot restul vieţii şi să acumuleze beneficii şi dobânzi pentru copiii săi“, adaugă Braca.
 
Prince Michael, Paris şi Michael jr. pot vinde posesiunile lui Michael (care momentan sunt păstrate în cinci depozite) atunci când ajung la majorat. Bunurile includ  colecţia de maşini a lui Michael, antichităţi şi jocuri video de la ferma Neverland, inclusiv jacheta neagră pe care a purtat-o în videoclipul „Billie Jean“.
 
Michael Jackson a murit în urma unui stop cardiac în luna iunie 2009, după o supradoză de medicamente. Mama lui Michael, Katherine, i-a dat dă în judecată pe cei de AEG-Live care promovau concertele ce trebuiau susţinute de megastar, pentru neglijenţă, susţinând că firma a fost responsabilă pentru angajarea lui Conrad Murray, doctorul personal al lui Michael. În 2011, Conrad Murray a fost condamnat pentru omor prin imprudenţă la patru ani în închisoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările