Melania Medeleanu critică referendumul pentru familie: Vor alege să ne întoarcem în peştera fricii, locul în care oamenii sunt cel mai uşor de manipulat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Melania Medeleanu FOTO Dorin Constanda
Melania Medeleanu FOTO Dorin Constanda

Melania Medeleanu (40 de ani) a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care blamează posibilele noi reglementări în ceea ce priveşte definirea familiei în Constituţie.

Fosta prezentatoare de ştiri şi-a prezentat opinia despre ceea ce urmează să se întâmple pe data de 7 octombrie, când, conform părerii Melaniei, cetăţenii prezenţi la referendum nu vor hotărî ca două persoane de acelaşi sex să nu se poată căsători, ci „vor alege să ne întoarcem în peştera fricii, locul în care oamenii sunt cel mai uşor de dezbinat şi de manipulat“. 

Fondatoarea MagiCamp subliniază, prin comparaţie, care sunt adevăratele probleme ale României. 

„Avem în sfârşit medicamente pentru copiii bolnavi de cancer. Avem în sfârşit autostrăzi şi şcoli la standarde europene. Nu mai e nevoie decât să redefinim în Constituţie familia. Ne costă aproximativ 20 de milioane de euro. «Se merită». 

Mame singure, taţi singuri, bunici care vă creşteţi nepoţii pentru că părinţii lor muncesc pe brânci în depărtare, voi şi pruncii voştri nu sunteţi o familie. Dacă în 7 octombrie puţin peste cinci milioane de români vor decide să meargă la referendum, ei vor hotarî, de fapt, nu că două persoane de acelaşi sex nu se pot căsători - prin lege, asta nu se poate nici acum -, ci vor alege să ne întoarcem în peştera fricii, locul în care oamenii sunt cel mai uşor de dezbinat şi de manipulat.

De referendum stau acasă, la lumină.

Update: pentru cei care vor să dea 20 milioane de euro pentru ceva ce e deja reglementat în codul civil:

Art. 259

Căsătoria

(1) Căsătoria este uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie, încheiată în condiţiile legii.

(2) Bărbatul şi femeia au dreptul de a se căsători în scopul de a întemeia o familie.

(3) Celebrarea religioasă a căsătoriei poate fi făcută numai după încheierea căsătoriei civile.

(4) Condiţiile de încheiere şi cauzele de nulitate ale căsătoriei se stabilesc prin prezentul cod“, a scris Melania Medeleanu pe contul său de Facebook.

   

PSD vrea ca referendumul de modificare a Constituţiei pe tema familiei tradiţionale să se întindă pe două zile, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Miza este atingerea pragului de prezenţă - 30% -  necesar pentru validarea referendumului. Guvernul ar urma să adopte marţi o ordonanţă de urgenţă (OUG) în acest sens.

Potrivit textului actual din legea referendumului, „cetăţenii sunt chemaţi să îşi exprime voinţa prin vot în cadrul referendumului naţional cu privire la revizuirea Constituţiei în ultima duminică a perioadei de 30 de zile prevăzută în Constituţie, calculată de la data adoptării de către Parlament a proiectului legii constituţionale, Guvernul având obligaţia de a aduce la cunoştinţa publică, de îndată, prin mijloace de comunicare în masă, textul acestuia şi data referendumului“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite