Meghan Markle va încălca o tradiţie veche de secole la nunta cu prinţul Harry

Meghan Markle va încălca o tradiţie veche de secole la nunta cu prinţul Harry

Meghan Markle şi prinţul Harry şi-au început relaţia în vara anului 2016 FOTO Guliver/Getty Images

La nunta cu prinţul Harry, actriţa americană Meghan Markle a hotărât să nu mai ţină cont de o tradiţie veche de secole a Casei Regale britanice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Meghan Markle (36 de ani) şi prinţul Harry (32 de ani) se vor căsători pe 19 mai la Capela St. George a Castelului Windsor. La recepţia de după ceremonie, actriţa şi-a propus să ţină un discurs, un gest care încalcă regulile Casei Regale britanice, scrie The Telegraph
 
Potrivit cutumelor regale, tatăl miresei ar trebui să ţină toastul, dar este puţin probabil ca Thomas Markle (73 de ani), fost director de lumini la Hollywood, să facă acest lucru, deşi presa britanică scrie că bărbatul îşi va conduce fiica la altar. 
 

Viitoarea ducesă „va îndrăzni“ să facă şi glumiţe

Discursul pe care îl pregăteşte Meghan Markle este unul afectuos prin care mulţumeşte soţului său, reginei Elisabeta, familiei regale, familiei sale şi prietenilor. Actriţa, care va primi şi titlul de ducesă în ziua nunţii, „va îndrăzni“ să facă şi câteva glumiţe, potrivite evenimentului bineînţeles, iar logodnicul său o susţine pe deplin. 
 
Chiar dacă are misiunea dificilă de a vorbi în faţa a zeci de personalităţi cu sânge albastru, cu siguranţă Meghan Markle va face faţă presiunii, întrucât nu este deloc străină de discursurile publice. Din postura de ambasador ONU, în 2015, actriţa a cuvântat la o întâlnire oficială: „Sunt mândră că sunt femeie şi feministă. O soţie este egală cu soţul său!“

800 de invitaţi la un eveniment „plin de distracţie şi voie bună“

Potrivit unei surse apropiată cuplului, 800 de invitaţi vor participa la evenimentul care va fi „plin de distracţie şi voie bună“, pentru a reflecta cât mai bine personalităţile mirilor. 
 
În timp ce multe detalii ale ceremoniei vor respecta tradiţiile Casei Regale, cei doi au decis să-şi organizeze singuri nuntă, aşa că vor exista şi mici devieri de la tipicele nunţi regale din ultimele decenii.
De exemplu, este puţin probabil ca jurămintele să includă tradiţionala promisiune a miresei de „a se supune“ viitorului soţ. De altfel, această parte a fost omisă şi la nunta ducilor de Cambridge din 2011, stârnind unele controverse. 
 
La nunta prinţului William cu Kate Middleton, au mai ţinut discursuri cavalerul de onoare, prinţul Harry, tatăl mirelui, prinţul Charles, şi tatăl miresei, Michael Middleton, care a descris într-o manieră emoţionantă şi amuzantă deopotrivă momentul în care şi-a dat seama că relaţia dintre fiica sa şi prinţul Marii Britanii este una serioasă: când William „şi-a parcat“ elicopterul în grădina sa. 
 
Momentan, reprezentanţii Palatului Kensington nu au oferit detalii despre cine va fi cavalerul de onoare al prinţului Harry, dar în mod evident, cele mai mari şanse le are fratele său mai mare. Ducele de Cambridge a insistat însă că încă nu a primit o propunere oficială în acest sens. 

Cum doboară Meghan Markle barierele Casei Regale britanice

De când a devenit logodnica prinţului Harry, actriţa celebră pentru rolul din „Suits“ a reuşit să spargă anumite bariere ale Casei Regale britanice. Intrarea ei în familia Windsor reprezintă o triplă revoluţie, având în vedere că este actriţă, o femeie divorţată şi pe jumătate afro-americană.
 
De asemenea, Markle a făcut-o chiar şi pe intransigenta regină să încalce protocolul, când a decis să-i permită actriţei să petreacă Sărbătorile de Iarnă în sânul familiei regale, un privilegiu rezervat în mod obişnuit doar membrilor familiei regale. Actriţa a reuşit astfel să rupă tradiţia care a împiedicat-o pe ducesa Kate Middleton să se bucure de festivităţile de Crăciun în 2010, înainte de căsătoria cu prinţul William.
 
Şi logodnicul actriţei a renunţat la o tradiţie veche. În fiecare an, în a doua zi de Crăciun, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi prinţul consort Philip organizează pe domeniul Sandrigham o vânătoare regală. În 2017, prinţul Harry al Marii Britanii a refuzat să participe din dragoste pentru logodnica sa, care este o apărătoare înverşunată a drepturilor animalelor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: