Matt Damon şi George Clooney, noi detalii despre cazul Weinstein: „Ştiam de povestea cu Gwyneth Paltrow“. Clooney spune că şi soţia sa Amal a fost hărţuită

Matt Damon şi George Clooney, noi detalii despre cazul Weinstein: „Ştiam de povestea cu Gwyneth Paltrow“. Clooney spune că şi soţia sa Amal a fost hărţuită

Matt Damon şi George Clooney au colaborat pentru mai multe filme cu Harvey Weinstein FOTO Getty Images

Actorii americani Matt Damon şi George Clooney au detaliat, în cadrul unui interviu, lucrurile pe care le ştiau despre comportamentul producătorului Harvey Weinstein, acuzat de numeroase femei de hărţuire sexuală.

Matt Damon şi George Clooney se află în plină campanie de promovare a noului lor film „Suburbicon“, însă nu pot ocoli întrebările legate de scandalul sexual de la Hollywood. Chiar dacă ambii actori au mai dat declaraţii legate de comportamentul inadecvat al fostului lor colaborator Harvey Weinstein, George Clooney, care este regizorul filmului „Suburbicon“ şi Matt Damon, care joacă rolul principal în noua producţie, alături de Julianne Moore şi Oscar Isaac, au elaborat ceea ce ştiau despre abuzurile lui Weinstein într-un interviu pentru ABC News.

Atât Matt Damon, cât şi George Clooney au fost acuzaţi de complicitate la hărţuirile sexuale ale lui Harvey Weinstein.

Matt Damon: „Ştiam despre povestea cu Gwyneth Paltrow de la Ben Affleck“

Deşi Matt Damon a declarat anterior că n-a văzut niciodată nimic incriminator de-a lungul colaborărilor sale cu Harvey Weinstein şi că nu ştia despre hărţuirile sexuale ale acestuia, actorul spune acum că ştia despre incidentul relatat de Gwyneth Paltrow. Actriţa a povestit că la începutul carierei sale a fost invitată la o întâlnire cu producătorul în camera unui hotel, unde Weinstein a început să o pipăie şi i-a sugerat să se retragă în dormitor pentru „un masaj“. 

„Ştiam despre povestea cu Gwyneth Paltrow de la Ben Affleck, pentru că a avut o relaţie cu ea după Brad Pitt“, a spus Matt Damon. „Dar am înţeles că ajunseseră la o oarecare înţelegere, că ea a manevrat situaţia. Ea era Prima Doamnă de la Miramax şi el o trata incredibil de respectuos“, a mai spus actorul.

Paltrow a început să se întâlnească cu Affleck în 1997, când Weinstein cumpărase deja drepturile pentru filmul „Good Will Hunting“, care i-a lansat pe Matt Damon şi Ben Affleck.

Damon a mai jucat apoi în cinci filme Miramax, inclusiv „Rounders“ şi „The Talented Mr. Ripley“. În interviul acordat, actorul a vobit şi despre cultura studioului de producţie: „Miramax era locul în care chiar se făceau lucruri extraordinare în anii ’90. Era ceva de genul: «Poţi să-i rezişti lui Harvey?» Oamenii spun că toată lumea ştia. Da, ştiam că era un nemernic, iar el era mândru de asta. Ştiam că era un afemeiat, nu mi-aş fi dorit să am o casnicie cu acel bărbat. Dar nu m-am gândit vreodată că s-a ajuns la hărţuiri sexuale.“

George Clooney: „Harvey vorbea cu mine despre femeile cu care a avut aventuri“

La rândul lui, George Clooney, care a lucrat cu Weinstein, în 1996, la filmul „From Dusk Till Dawn“ şi şi-a făcut debutul regizoral în 2002, la Miramax, cu filmul „Confessions of a Dangerous Mind“, a declarat: „Harvey vorbea cu mine despre femeile cu care a avut aventuri. Nu l-am crezut neapărat, să fiu sincer, pentru că dacă l-aş fi crezut ar fi însemnat să cred ce e mai rău despre unele actriţe care se întâmpla să fie şi prietenele mele. Însă ideea că acest prădător, hărţuitor, reducea la tăcere femeile în felul acesta, este exasperant.

Amal Clooney, victima hărţuirilor sexuale

Totodată, într-un interviu pentru „Entertainment Tonight“, Clooney a dezvăluit că şi soţia lui, faimoasa avocată Amal, a fost victima hărţuirilor în domeniu ei de activitate.

„Asta nu se întâmplă doar în showbusiness, este peste tot. Soţia mea, care este avocat în drepturile omului, spune că s-a confruntat cu exact acelaşi gen de situaţii în domeniul dreptului“, a spus George Clooney.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: