Marina Almăşan, dezgustată de linşajul lui Beuran: „Un medic eminent a cărui singură vină e că a acceptat să mai dea o şansă unui om «de nesalvat»“

Marina Almăşan, dezgustată de linşajul lui Beuran: „Un medic eminent a cărui singură vină e că a acceptat să mai dea o şansă unui om «de nesalvat»“

Marina Almăşan a privit halucinată ştirile despre Beuran FOTO TVR

Realizatoarea TV Marina Almăşan sare în apărarea medicului Mircea Beuran, care a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca în cazul pacientei arse în timpul unei operaţii şi care ulterior a murit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Marina Almăşan, realizatoare a postului public de televiziune, semnează un editorial cu titlul „Nu «Beuran nu merită aşa ceva!», ci «Noi nu-l merităm pe Beuran!»“ în care se declară solidară cu medicul, precizând că a urmărit halucinată „linşajul medicatic îndreptat asupra unuia dintre cei mai valoroşi medici ai României“.

Ea începe prin a povesti că l-a cunoscut pe medicul Mircea Beuran pe vremea când realiza emisiunea „Mulţumesc!“, în care persoanele îşi exprimau recunoştinţa pentru un om care le-a schimbat viaţa în bine. Ea aminteşte de episodul în care Marioara Murărescu, realizatoarea celebrei emisiuni „Tezaur Folcloric“ care a murit în ianuarie 2014, i-a făcut un „laudatio“ chirurgului pentru că, la momentul respectiv, îi prelungise viaţa.

„Aşa cum obişnuiam, nu i-am spus motivul pentru care îl invităm în emisiune: urma să afle, cu surprindere, la faţa locului. «Păcălit» cu privire la motivul invitării sale în emisiune, profesorul Beuran a asistat, cuminte, în culise, cât timp, în scenă, Marioara Murărescu a rememorat experienţa întâlnirii sale cu eminentul chirurg, compunându-i ad-hoc un sincer şi deloc sofisticat «laudatio». După care l-am invitat în scenă pe prof. Mircea Beuran. Ţin minte că a intrat uşor stingher, că s-a aşezat emoţionat pe canapea şi că, preţ de câteva minute, până nu l-am oprit, a tot repetat că el, de fapt, nu a făcut nimic deosebit şi că orice medic ar fi făcut acelaşi lucru în locul lui. Publicul amuţise şi nu-mi era greu să ghicesc emoţia de pe chipul fiecăruia. Acea emoţie pe care o ai când viaţa îţi scoate în cale astfel de oameni speciali, într-atât de valoroşi încât te întrebi cum de rezistă într-o lume atât de urâtă şi dacă îi meriţi, cu adevărat.. Şi mai ţin minte că, multe zile după transmisia directă a acelei ediţii, am tot primit, la redacţie, mesaje şi telefoane prin care telespectatori din toată ţara fie rememorau experienţe similare, în care bisturiul lui Mircea Beuran le salvase viaţa, fie, pur şi simplu, simţeau nevoia să-i adreseze invitatului nostru o vorbă bună, o urare de bine…“, povesteşte Marina Almăşan.

Ea continuă prin a preciza că de-a lungul anilor a auzit multe lucruri frumoase despre Beuran şi că a fost uluită şi revoltată de modul tendenţios în care i s-a anulat „întreaga carieră impecabilă a unui medic eminent“.

„Zilele trecute numele lui Mircea Beuran mi-a intrat din nou «în viaţă». Privind la televizor şi asistând la linşajul mediatic îndreptat asupra unuia dintre cei mai valoroşi medici ai Romaniei. Priveam, halucinată, modul tendenţios în care semeni ai mei reuşesc să anuleze întreaga carieră impecabilă a unui medic eminent, a cărui singura vină fusese aceea de a fi acceptat să încerce să mai dea o şansă unui om aflat pe moarte şi, din păcate, «de nesalvat»… Am trecut prin mai multe stări succesive: uluire, silă, revoltă, dezgust. În final, m-am simţit, brusc, solidară cu Mircea Beuran, iar memoria mi i-a readus în minte pe toţi acei medici iluştri, pe care i-am cunoscut personal sau despre care doar am auzit, şi care au căzut pradă unor astfel de uneltiri fără măsură, căutându-li-se noduri în papură spre a-i înlătura, pentru ca locul lor binemeritat să fie ocupat de nişte neaveniţi…“, mai scrie realizatoarea de televiziune.

 

Reamintim că o femeie în vârstă de 66 de ani, care suferea de cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operaţii la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce un chirurg ar fi greşit substanţele de dezinfecţie, iar la contactul cu electrocauterul pielea a luat foc. Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, dar a fost făcut public de deputatul USR Emanuel Ungureanu după o săptămână, iar la scurt timp femeia a şi murit. 

În urma acestei tragedii, Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei de Chirurgie din cadrul Spitalului Floreasca printr-un ordin semnat de Ministerul Sănătăţii. Medicul, care susţine că nu a fost prezent în sala de operaţii la momentul producerii accidentului, a precizat că va contesta demiterea

Totodată, peste 20 de medici de la Spitalul Floreasca au anunţat că întrerup activitatea în semn de solidaritate cu Beuran, urmând a asigura asistenţa medicală doar pentru urgenţele majore.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: