Marcel Iureş, proces cu Holograf pentru o colaborare de acum 12 ani. „Poate domnul Iureş are alte aşteptări, însă artiştii din România o duc mai modest“

Marcel Iureş, proces cu Holograf pentru o colaborare de acum 12 ani. „Poate domnul Iureş are alte aşteptări, însă artiştii din România o duc mai modest“

Marcel Iureş a declarat că a primit o sumă de bani în urma colaborării, însă nu-şi mai aminteşte cât FOTO Adevărul

Actorul Marcel Iureş (64 de ani) a acţionat în instanţă casa de producţie Holograf Productions SRL, fiind nemulţumit de banii primiţi în urma unei colaborări avute în urmă cu 12 ani, când artistul a apărut într-unul dintre videoclipurile trupei preţ de 24 de secunde, scrie „Click!“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cererea de chemare la judecată a fost înregistrată la sfârşitul lunii iulie, la Tribunalul Bucureşti, şi are ca obiect drepturi de autor şi drepturi conexe, iar până acum nu a fost stabilit un prim termen pentru proces. „Probabil că nu s-a respectat contractul, o să vorbesc cu avocaţii mei. Am avut o singură colaborare în urmă cu foarte mult timp. La un moment dat am primit o sumă din drepturi conexe, însă nu-mi mai amintesc cât. Vă pot spune doar că în Occident există un sistem bine pus la punct, unde se emit hârtii, aici însă nu se prea întâmplă“, a declarat, pentru „Click!“, Marcel Iureş.

Dan Bittman, solistul formaţiei Holograf, s-a arătat surprins de această acţiune: „Serios? Ne-a dat domnul Iureş în judecată? Nu cred. Probabil ştie mai multe Edi Petroşel, pentru că el se ocupă de partea aceasta juridică.“
 
La rândul lui, bateristul trupei, Edi Petroşel, a fost la fel de surprins când a auzit de demersul făcut de Iureş, însă a precizat că ştia de nemulţumirile legate de bani. Totodată, muzicianul a precizat că procesul este „o surpriză“, întrucât la momentul respectiv a fost semnat un contract pe care artistul l-a acceptat. „Aud abia acum despre acest proces. Într-adevăr, am avut o colaborare cu Marcel Iureş în urmă cu vreo 12 ani, la piesa «Fără ea» de pe albumul «Pur şi Simplu». Sunt surprins şi este o surpriză pentru mine, pentru că la data respectivă s-a semnat un contract cu care domnul Iureş a fost de acord şi am îndeplinit toate condiţiile impuse de acesta. Atunci, s-a stabilit să-i revină un procent din numărul difuzărilor, din vânzările albumului, iar domnul Iureş a primit atât cât şi-a dorit, conform contractului semnat, respectând toate formele legale. Drepturile de autor au fost plătite, am mai avut nişte discuţii cu avocaţii dânsului, cred că prin 2006, care invocau nemulţumirea acestuia legată de suma mult prea mică, iar noi am prezentat toate deconturile şi rapoartele, apoi s-au calmat. Uniunea Compozitorilor şi UCMR au plătit conform legii. Poate domnul Marcel Iureş are alte aşteptări, având în vedere că îşi desfăşoară activitatea şi în America, însă artiştii din România o duc mai modest, încasările sunt altele“, a explicat Petroşel pentru „Click!“.
 
Marcel Iureş apare la sfârşitul videoclipul piesei „Fără ea“, timp de 24 de secunde, în care recită următoarele versuri: „Într-o zi m-a întrebat inima/ Suflete, de ce-a plecat şi n-a mai venit?/ Câte zile vor mai fi, câte zile voi trăi ştiu/ Ştiu că n-o să mai iubesc până n-o s-o găsesc/ Aşa i-am spus“. Melodia face parte şi din coloana sonoră a filmului „Orient Express“, semnat de regretatul regizor Sergiu Nicolaescu. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările