Mama topmodelului Bar Refaeli, dispusă să meargă la închisoare în locul fiicei ei

Mama topmodelului Bar Refaeli, dispusă să meargă la închisoare în locul fiicei ei

Bar Refaeli a mai fost condamnată în trecut pentru evaziune fiscală FOTO Guliver/Getty Images

Topmodelul israelian Bar Refaeli şi părinţii ei, acuzaţi de evaziune fiscală şi fals în declaraţii, au propus Procuraturii Generale din Israel ca mama vedetei să meargă la închisoare în locul vedetei, care recent a născut al treilea copil.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2019, Bar Refaeli (34 de ani) a fost acuzată de evaziune fiscală de către autorităţile din ţara sa natală. În timpul procesului, modelul a susţinut însă că veniturile ei au fost obţinute în Statele Unite şi că nu era obligată să le declare în Israel. Pe de altă parte, autorităţile fiscale americane au considerat-o pe Refaeli „nerezidentă“, iar în registrele lor nu figurează nicio proprietate imobiliară sau vehicul pe numele ei şi nici un domiciliu fiscal în State, potrivit News.ro.

Şi părinţii vedetei, Tzipi şi Rafael, sunt acuzaţi în acelaşi proces de muşamalizare şi de spălare de bani. Propunerea familiei pentru a pune capăt litigiului este ca Tzipi, mama şi agenta modelului, să fie cea care să execute 1 an şi jumătate de închisoare şi ca fiica ei să fie condamnată la 6 luni de muncă în folosul comunităţii, pentru a-şi putea îngriji cei trei copii şi pentru a-şi continua cariera în modă şi afaceri.

Refaeli, care a născut zilele trecute al treilea copil, ar putea fi condamnată să plătească şi o amendă de 8 milioane de euro pentru impozitele pe care nu le-a achitat în ţară.

Fiscul israelian a concluzionat că între 2009 şi 2010, modelul a trăit o bună perioadă din an în două apartamente din Tel Aviv închiriate pe numele mamei şi al fratelui ei, astfel că ea nu figura oficial ca rezident. În aceeaşi perioadă, a creat firme şi conturi bancare în străinătate pentru a ascunde autorităţilor israeliene încasările din drepturile de imagine, precum cele din contractele cu Lexus şi Range Rover.

Bar Refaeli a prezentat Eurovision 2019 FOTO Guliver/Getty Images

Bar Refaeli este căsătorită cu omul de afaceri israelian Adi Ezra, director general al companiei Neto. Ei mai au două fiice: Liv, născută pe 11 august 2016, şi Elle, născută pe 20 octombrie 2017.

Refaeli, care a avut o relaţie de cinci ani cu actorul Leonardo DiCaprio, nu a comentat ştirea apărută în presa israeliană.

Nu este prima dată însă când Refaeli este acuzată de astfel de delicte. În 2015-2016 a fost interogată de autorităţile fiscale în legătură cu o altă presupusă evaziune fiscală. A fost amendată cu 60.000 de euro pentru că nu a declarat bunuri de lux primite.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările