Magda Vasiliu a făcut public un mesaj revoltător trimis de un preot enoriaşilor din Italia: „Pe cel ce nu votează nu-l mai primesc la spovedanie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalista Magda Vasiliu, care s-a stabilit în Italia unde îşi tratează fiul bolnav de cancer, a dat publicităţii un mesaj pe care un preot ortodox l-a trimis românilor din Italia în contextul referendumului. Părintele se declară dezamăgit de prezenţa scăzută la vot şi îi avertizează pe enoriaşi că a hotărât să nu-i mai spovedească în cazul în care nu se prezintă la urne.

Magda Vasiliu a publicat pe Facebook un sms trimis de un preot enoriaşilor din Italia după prima zi a referendumului pentru familia tradiţională, declarându-se scârbită de conţinutul textului. De asemenea, fosta prezentatoare Prima TV dezvăluie că a cerut ajutorul episcopiei din Italia în numele unei familii care nu avea unde să stea pentru a-şi trata copilul bolnav, dar nu a primit niciun răspuns. 

„Mesaj trimis de un preot ortodox enoraşilor din Italia. Mi-e silă. Cum adică nu-l mai spovedesc pe cel care n-a votat?!?!? Asta e biserica... Să vă spun că am solicitat prin «Lupta pentru viaţă» (fundaţia înfiinţată de jurnalistă la Roma - n.red.) ajutorul episcopiei noastre în Italia, pentru o familie de români cu copilul bolnav, care, în lipsa unor posibilităţi financiare, n-aveau unde sta? Erau în stradă, cu copilul bolnav, cu bagajele după ei... Mi-au spus că mă sună înapoi, că vor căuta o soluţie... Nu m-a sunat nimeni. Nici nu m-aşteptam s-o facă...“, a scris Magda Vasiliu. 

În mesajul semnat de preot, al cărui nume nu a fost dezvăluit, enoriaşii sunt criticaţi dur, fiind acuzaţi că nu le pasă de viitor şi de aproapele lor, sunt laşi şi iresponsabili, toate acestea pentru că după prima zi a referendumului prezenţa la vot a fost foarte scăzută. 

„Sunt dezamăgit de «creştinii» noştri... Mie-mi vine să plâng... Nu au conştiinţă eclezială, naţională şi familială... Nu le pasă de alţii, de viitor... Numai un individualism/egoism fără răspundere comunitată – iluzia «credinţei» pentru «sănătate şi sporul casei»... Eu m-am hotărât: pe cel ce nu votează nu-l mai primesc la spovedanie. Nu am nevoie de oameni iresponsabili şi laşi, incapabili să mărturisească public credinţa creştină şi speranţa într-un viitor mai curat chiar pentru copiii lor... 5.72% prezenţă la vot în prima zi... incredibil şi dureros...“, este mesajul trimis de preotul din Italia. 

Prezenţa la vot la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei a fost de 20,96%, nefiind validat.

   

Magda Vasiliu a criticat în termeni duri sistemul de sănătate românesc după ce fiul ei, în vârstă de 9 ani, a fost diagnosticat în 2017 cu cancer osos, iar medicii i-au făcut două propuneri care au speriat-o - să-i amputeze un picior şi să-i facă o biopsie invazivă plină de riscuri. În cele din urmă, Magda Vasiliu Stoian şi soţul ei, Cosmin Stoian, au hotărât să caute ajutor în străinătate, în Italia, unde tratamentul a dat roade, iar boala a intrat în remisie completă. 

Înainte însă, jurnalista s-a luptat cu birocraţia din România şi a dat naştere unei ample dezbateri care a dus la schimbarea legilor. Jurnalista şi soţul ei au rămas în Italia şi vor să continue lupta alături de alte familii care se confruntă cu aceeaşi problemă, aşa că au înfiinţat la Roma asociaţia „Luptă pentru viaţă“

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite