Magda Vasiliu, despre Carmen Avram, candidata PSD la europarlamentare: „Una dintre cele mai mari deziluzii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magda Vasiliu FOTO David Muntean
Magda Vasiliu FOTO David Muntean

Fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu s-a declarat dezamăgită de faptul că jurnalista Carmen Avram, pe care o admira, candidează la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Fosta ştiristă a comentat cu privire la candidatura jurnalistei Antenei 3 la alegerile europarlamentare. Carmen Avram se află pe locul doi pe lista PSD. 

Magda Vasiliu a mărturisit că „o admira sincer“ pe Carmen Avram pentru emisiunea de investigaţii „În premieră“, difuzată de Antena 3, iar prezenţa ei pe lista PSD reprezintă o mare „deziluzie“. În plus, e de părere fosta prezentatoare, jurnaliştii care ajung „la nivelul ei“ (n.r. lui Carmen Avram) ar trebui să rămână jurnalişti. 

„Pe vremea când încă lucram în presă erau puţine emisiuni TV pe care le urmăream cu sufletul la gură. În general, mă uitam la ştiri şi cam atât. Un fel de defect profesional. «În premieră» era una dintre ele. O admiram sincer pe Carmen Avram, îmi plăcea naturaleţea cu care prezenta subiecte dure, ba chiar dureroase, îmbrăcată într-o geacă de piele, luminată discret, nemişcată, în penumbră. Erau mulţi invidioşi. Se discuta mult printre noi, cei care lucram în presă, că emisiunea e aşa mişto pentru că are un buget uriaş, că sunt nu ştiu câţi documentarişti, că îşi permit nu ştiu ce deplasări. Că oricine ar avea bugetul ăla ar face emisiuni la fel de bune…Eu am crezut mereu că vocea şi atitudinea lui Carmen Avram făceau enorm pentru emisiunea aia. Aud acum că e pe lista PSD pentru europarlamentare. Nu ştiu care îi sunt motivele sau, probabil, le intuiesc cumva. Este una dintre cele mai mari deziluzii. Şi, culmea, o iau ca pe ceva personal, pentru că îmi creasem o altă imagine, aveam alte aşteptări. Jurnaliştii care ajung la nivelul ei ar trebui să rămână jurnalişti. Atât. Asta cred eu“, a scris Magda Vasiliu Stoian. 

Carmen Avram a explicat, la Antena 3, de ce a trecut de la presă la politică. Jurnalista i-a criticat pe românii care au ieşit în stradă la începutul anului 2017 după Ordonanţa 13 şi a lăudat-o pe Viorica Dăncilă pentru discursurile de la Bruxelles.  „Are doamna Dăncilă această sintagmă pe care o foloseşte foarte des: ţara mea. Pe mine mă atinge în inimă“, a spus Carmen Avram.

Carmen Avram FOTO Facebook

Jurnalista a vorbit şi despre momentul decisiv care a înclinat balanţa în favoarea PSD. 

„Pe lângă asta, a fost un moment decisiv, când am ştiut că sunt de partea lor total: speech-ul pe care Viorica Dăncilă l-a ţinut în Parlamentul European, atunci când era problema rezoluţiei care s-a votat. Ăsta e un speech pe care eu aş putea..., până la următorul fabulos care o să apară, aş putea să-l ascult în buclă. E o pledoarie pentru România pe care eu n-am mai auzit-o. Şi are doamna Dăncilă această sintagmă pe care o foloseşte foarte des: ţara mea. Pe mine mă atinge în inimă asta... a început să mă doară pentru că ţara mea suferă. Şi în Parlamentul European a fost această doamnă care, cu vocea ei firavă, a spus: Ţara mea nu merită să fie pedepsită”, a mai spus Carmen Avram.

Comitetul Executiv al PSD a validat lista partidului pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, aceasta fiind deschisă de actualul ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, urmată de jurnalista Carmen Avram şi de senatorul Claudiu Manda.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite