Madonna, surprinsă în cârje la o manifestaţie împotriva rasismului, la Londra FOTO

Madonna, surprinsă în cârje la o manifestaţie împotriva rasismului, la Londra FOTO

Madonna, printre protestatarii din Londra FOTO Twitter

Madonna (61 de ani) s-a alăturat marşului împotriva rasismului de la Londra, în ciuda faptului că a suferit recent o operaţie la genunchi. Diva pop i-a însoţit pe manifestaţi ajutându-se de o pereche de cârje.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mii de persoane au ieşit pe străzile Londrei, sâmbătă, 6 iunie, pentru a cere dreptate pentru George Floyd, americanul de culoare ucis în custodia poliţiei pe 25 iunie, şi pentru toţi cei ucişi de brutalitatea poliţiei.

Protestele au avut loc lângă Downing Street, în centrul Londrei, acolo unde se află reşedinţa şi biroul premierului Boris Johnson.

În Londra, printre protestatari şi-a făcut apariţia şi Madonna. Artista a fost observată în mijlocul mulţimii, în cârje, purtând o pereche de ochelari de soare şi îmbrăţişând un manifestant. 

   

Artista, externată din spital de doar câteva zile, a purtat un tricou cu sloganul „Black Lives Matter“ şi o pereche de ochelari de soare supradimensionaţi. Diva fost însă recunoscută imediat de protestatari, care s-au grăbit să pozeze lângă ea şi să o felicite pentru solidaritatea arătată. 

Alături de Madonna, la mitingul de la Londra a participat şi fostul mare jucător de tenis Boris Becker (52 de ani). 

Madonna a suferit o operaţie la genunchi, motiv pentru care şi-a anulat multe concerte la începutul anului.

Demonstraţii împotriva rasismului se extind în lume 

Demonstraţiile împotriva rasismului şi a violenţelor poliţiei se extind în lume. Londra, Roma, Madrid şi Frankfurt sunt doar câteva dintre oraşele în care străzile au fost invadate de o mare de oameni. La început paşnice, în unele locuri protestele au degenerat.

În Londra, ceea ce iniţial părea o manifestaţie pasnică, spre lăsarea serii a degenerat şi s-a ajuns la violenţe. Protestatarii au încercat să forţeze cordonul de securitate format de poliţişti, dar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

Spiritele s-au încins şi în faţa reşedinţei premierului britanic, unde un protestatar a fost încătuşat. Alţi oameni s-au adunat la Ambasada Statelor Unite şi au cerut pedepsirea abuzurilor pe fondul rasismului.

În Bristol, demonstranţii au dărâmat de pe soclu o statuie a unui vechi negustor de sclavi. Protestatarii au călcat pe ea, au târât-o prin oraş, apoi au aruncat-o în apă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările