Madonna îi ia apărarea lui Michael în scandalul de pedofilie: ce a declarat vedeta

Madonna îi ia apărarea lui Michael în scandalul de pedofilie: ce a declarat vedeta

Michael Jackson şi Madonna, la premiile Oscar din 1991

Madonna (60 de ani) a vorbit pentru prima dată despre acuzaţiile de abuz sexual aduse lui Michael Jackson şi s-a alăturat astfel celebrităţilor care-l apărără pe megastar.

Madonna a vorbit, pentru prima dată de la lansarea documentarului „Leaving Neverland“, care-l prezintă pe Michael Jackson drept pedofil, despre acuzaţiile la adresa regelui pop.  
 
Vedeta americană a insistat asupra faptului că Michael este „nevinovat până la proba contrarie“, alăturându-se astfel celebrităţilor care au sărit în apărarea starului, potrivit Daily Mail. 
 
De la debutul documentarului HBO, Macaulay Culkin, Louis Vuitton, Barbara Streisand, Corey Feldman, Diana Ross şi alte vedete de la Hollywood s-au poziţionat de partea regretatului artist. 

 
Într-un interviu pentru British Vogue, Madonna a declarat: „Nu am o mentalitate de gloată, aşa că, în mintea mea, oamenii sunt nevinovaţi până la proba contrarie. Eu însămi am fost acuzată de foarte multe lucruri neadevărate. Aşa că, atitudinea mea, atunci când cineva îmi spune ceva despre o persoană, este aceea de a întreba mai întâi: «Poţi dovedi asta?»“. 
 
Madonna şi Michael Jackson au fost apropiaţi de-a lungul vieţii, iar în 1991, cei doi au mers împreună la gala premiilor Oscar (foto deschidere). 

Întrebată dacă consideră documentarul „Leaving Neverland“ o probă care demonstrează vinovăţia megastarului, Madonna a declarat: „Nu ştiu, nu am văzut filmul. Dar bănuiesc că e despre nişte persoane care povestesc întâmplări cu Michael Jackson, dar oamenii pot minţi câteodată. Aşa că mă întreb: Care este subiectul zilei? Ce au oamenii de câştigat din asta? Cer bani, foloase materiale? Aş lua toate aceste lucruri în considerare“.  

În „Leaving Neverland“, doi bărbaţi, Wade Robson şi James Safechuck, acum în vârstă de peste 30 de ani, susţin că au fost abuzaţi sexual de Jackson pe când erau minori şi dezvăluie cum au depăşit trauma după ani.
 
Printre dezvăluirile şocante din documentar, Robson, acum în vârstă de 36 de ani, povesteşte cum a fost molestat de Jackson de la 7 la 14 ani. De cealaltă parte, Safechuck, care a apărut alături de Jackson într-o reclamă Pepsi, a declarat că a fost abuzat de cântăreţ de la vârsta de 10 ani.
 
Jackson a reuşit să îi convingă pe cei doi să nu aibă încredere în oameni - mai ales în femei - şi le-a spus că nimeni nu va înţelege „dragostea“ lor. El le-ar fi spus băieţilor că vor merge la închisoare împreună cu el dacă cineva află ce fac. James Safechuck a mai afirmat că el şi Jackson stabileau ce să facă în cazul în care cineva i-ar fi surprins, scrie News.ro. 
 
Safechuck, acum în vârstă de 30 de ani, a povestit, de asemenea, cum, la vârsta de 10 ani, „s-a căsătorit“ cu Regele Pop, într-o ceremonie improvizată în dormitorul lui Michael Jackson din Ferma Neverland. Jackson i-a oferit atunci băieţelului un inel cu diamante, scrie Daily Mail. 
 
Familia starului pop a dat în judecată HBO pentru defăimare şi cere daune de 100 de milioane de dolari.
   

Efectele „Leaving Neverland“

Producătorii serialului „The Simpsons“ nu au stat pe gânduri foarte mult în urma difuzării documentarului. Episodul „Stark Raving Dad“, lansat în septembrie 1991 şi considerat un episod emblematic al programului de televiziune, a fost înlăturat. Jackson şi-a împrumutat vocea personajului Leon Kompowsky, care îl întâlneşte pe Homer Simpson într-un azil. 
 
De asemenea, mai multe posturi de radio din Canada şi Olanda au încetat să mai difuzeze muzica lui Michael Jackson, după ce BBC Radio 2 a luat această decizie încă de la finalul lunii februarie, iar o statuie a lui Michael Jackson a fost înlăturată din expoziţia National Football Museum din Manchester. 
 
Pe de altă parte, fanii din întreaga lume s-au organizat folosind hashtagul „#MJInnocent“ pentru a-l apăra pe Michael Jackson. În Marea Britanie şi Olanda, zeci de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine nevinovăţia cântăreţului. Unii dintre ei au lansat campanii de strângere de fonduri pentru a plăti postere care să fie afişate pe autobuzele londoneze cu sloganul „Faptele nu mint. Oamenii da. MJInnocent“. 
 
Fanii lui Michael Jackson demonstrează în faţa clădirii postului de televiziune olandez NPO împotriva difuzării documentarului Leaving Neverland în Hilversum, Olanda FOTO Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: