Madonna, centrul unor noi controverse: starul pop a folosit cuvântul „gay“ pentru a-l descrie pe liderul rus Vladimir Putin

Madonna, centrul unor noi controverse: starul pop a folosit cuvântul „gay“ pentru a-l descrie pe liderul rus Vladimir Putin

Madonna şi-a supărat fanii după ce a folosit cuvântul „gay“ în sens peiorativ FOTO Getty Images

Cântăreaţa americană Madonna, supranumită „regina muzicii pop“ şi cunoscută drept o militantă pentru promovarea drepturilor comunităţii LGBT (lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali – n.r.),  a stârnit noi controverse, după ce a asociat cuvântul „gay“ cu preşedintele rus Vladimir Putin, scrie „Huffington Post“.

Starul pop a acceptat provocarea editorilor de la BuzzFeed şi a participat la un joc în care i s-au dat zece nume de persoane şi lucruri pe care a trebuit să le asocieze cu primul cuvânt care îi venea în minte.

Una dintre descrieri a atras atenţia şi a stârnit reacţii negative. Atunci când cântăreţei i-a fost indicat numele liderului rus, aceasta l-a asociat cu cuvântul „gay“, făcând aluzie la opinia liderului rus faţă de homosexualitate şi la legislaţia antigay din Rusia.

Aceeaşi asociere a fost făcută şi atunci când a primit cuvântul „kale“ (varză furajeră –n.r.). În ceea ce o priveşte pe Hillary Clinton, fostul Secretar de Stat al SUA, Madonna a asociat numele ei cu adjectivul „furioasă“.

Răspunsurile vedetei americane au generat numeroase comentarii negative din partea cititorilor BuzzFeed, foarte mulţi utilizatori criticând-o pe Madonna că a folosit acel termen în sens peiorativ.

„Sunt surpins că a folosit cuvântul gay ca pe o insultă. Credeam că este mai sensibilă de atât“, a scris un cititor.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările