Madonna, artistul cu cele mai mari încasări în 2012

Madonna, artistul cu
cele mai mari încasări în 2012

Turneul „MDNA“ i-a adus Madonnei un profit de 34,6 milioane de dolari FOTO Reuters

Madonna este cel mai bine plătit artist al anului 2012, cu un profit de 34,6 milioane de dolari, obţinuţi din turneul mondial „MDNA“.

Madonna nu este numai regina muzicii pop, ci este şi cea mai bine plătită cântăreaţă a anului 2012, surclasându-i pe Bruce Springsteen şi pe fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters.

Potrivit billboard.com, este pentru a doua oară în cinci ani când artista în vârstă de 54 de ani se află în fruntea topului artiştilor cu cele mai mari câştiguri. Turneul ei, „MDNA“, a fost cel mai de succes eveniment al anului 2012, Madonna câştigând 34,6 milioane de dolari.

Artista americană este singura femeie din acest top, după ce Taylor Swift, prima clasată anul trecut, a căzut pe locul 15. Concertele reprezintă 68,9% din veniturile celor 40 de artişti aflaţi pe această listă.

Conform cifrelor obţinute prin monitorizarea datelor legate de concerte şi vânzări, Bruce Springsteen s-a clasat pe locul al doilea, cu 33,4 milioane de dolari obţinuţi din turneul „Wrecking Ball Tour“, ţinut cu casa închisă.

Fostul membru Pink Floyd, Roger Waters, s-a clasat pe locul al treilea, cu venituri de 21 de milioane de dolari, din turneul său „The Wall Live Tour“. „Majoritatea banilor provin întotdeauna din concertele live. În mod ironic, artiştii care pornesc în turnee sunt cei ale căror albume nu se mai află de mult timp în fruntea topurilor muzicale“, a mărturisit pentru BBC analistul publicaţiei „Billboard“, Glenn Peoples.

Printre ceilalţi artişti incluşi în top se numără Kenny Chesney (19 milioane de dolari), trupa Dave Matthews Band (18,9 milioane de dolari), cântăreţii muzicii country Tim McGraw (18, 3 milioane de dolari) şi Jason Aldean (17,5 milioane de dolari) şi trupa britanică Coldplay (17,3 milioane de dolari). Canadianul Justin Bieber a completat top 10 cu încasări de 16 milioane de dolari din turneul „Believe“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: