VIDEO Madonna, o „fată materialistă“ şi în 2013.  Artista americană este cel mai bine plătit muzician în ultimul an

VIDEO Madonna, o „fată materialistă“ şi în 2013.  Artista americană este cel mai bine
plătit muzician în ultimul an

Madonna a câştigat 125 milioane de dolari în perioada iunie 2012 – iunie 2013 FOTO Reuters

Madonna a depăşit pragul vârstei de 50 de ani dar este în continuare o „Material Girl“. Artista americană este cel mai bine plătit muzician în ultimul an, potrivit topului „Forbes“, reuşind să devanseze alte nume mari precum Bon Jovi şi Lady Gaga.

Ştiri pe aceeaşi temă

Madonna (55 de ani), care a câştigat suma de 125 milioane de dolari a devenit cea mai bine plătită cântăreaţă în perioada iunie 2012 – iunie 2013. Cei mai mulţi bani vin din încasările turneului mondial „MDNA“. Numită regina muzicii pop, Madonna este şi cea mai bine vândută cântăreaţă din secolul XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 300 de milioane de albume. În martie 2008, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe locul al doilea în topul „Forbes“ s-a situat Lady Gaga, cu 80 de milioane de dolari, iar podiumul a fost completat de trupa Bon Jovi, cu 79 de milioane de dolari.

Revista „Forbes“ a alcătuit topul 25 al celor mai bine plătiţi muzicieni estimând veniturile acestora timp de 12 luni, între iunie 2012 şi iunie 2013, folosind informaţii furnizate de publicaţia economică Pollstar, Asociaţia Industriei americane a studiourilor de înregistrări RIAA şi de sistemul de monitorizare a vânzărilor Nielsen SoundScan. De asemenea, revista a consultat avocaţi din industria muzicală, manageri şi unii dintre muzicieni.

Cântăreţul de muzică country Toby Keith s-a situat pe locul patru în top, cu 65 milioane de dolari, iar trupa britanică de rock Coldplay a ocupat locul patru, cu 64 milioane de dolari.

Deşi majoritatea profiturilor pentru artiştii situaţi pe primele locul în top au fost obţinute din turnee, unii dintre ei au şi alte surse de venit. Rapperul P. Diddy, care s-a situat pe locul 11, cu un venit de 50 de milioane de dolari, a obţinut cea mai mare parte din profit din colaborarea cu marca de vodcă Ciroc, potrivit „Forbes“.

Revista a luat în calcul pentru alcătuirea topului numai muzicienii în viaţă. În caz contrat,, clasamentul ar fi fost dominat de Michael Jackson, care a generat în ultimul an câştiguri de 160 de milioane de dolari.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: