Lucruri mai puţin ştiute despre Christopher Lee, urmaşul lui Carol cel Mare şi prieten cu ultimul călău din Anglia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Christopher Lee a avut o carieră de aproape opt decenii în cinematografie FOTO AP
Christopher Lee a avut o carieră de aproape opt decenii în cinematografie FOTO AP

Actorul britanic Christopher Lee, care a murit în această săptămână, la vârsta de 93 de ani, s-a făcut remarcat datorită rolurilor memorabile din mari producţii cinematografice precum „Stăpânul inelelor“, „Dracula“ şi „Războiul stelelor“, însă anumite aspecte din viaţa şi cariera sa sunt mai puţin cunoscute publicului.

Christopheer Lee a murit duminică dimineaţă, 7 iunie, la 93 de ani, după ce a fost internat la spitalul Chelsea and Westminster din Londra pe fondul unor probleme respiratorii şi de insuficineţă cardiacă. Anunţul a fost făcut joi, 11 iunie,  de către soţia regretatului actor, Birgit Krøncke.

Actorul britanic avea în spate o carieră de aproape opt decenii în cinematografie şi a activat în industria de divertisment aproape întreaga sa viaţă. Christopher Lee era cunoscut datorită filmelor „Dracula“, „The Wicker Man/ Omul răchită“, „The Curse of Frankenstein/ Belestemul lui Frankenstein“ şi francizelor de succes „Lord Of The Rings/ Stăpânul inelelor“ şi „Star Wars/ Războiul Stelelor“.

Ultimul său film este o peliculă ce nu a fost încă lansată, drama fantasy „Angels in Notting Hill“, în care a interpretat rolul unui zeu care păzeşte Universul. Ar fi trebuit să joace şi într-o dramă inspirată din atentatele de la 11 septembrie 2001, alături de Uma Thurman, însă acel film nu a intrat încă în producţie.

Mai multe aspecte din viaţa actorului au ieşit la iveală odată cu decesul său. Site-ul independent.co.uk a alcătuit o listă cu 12 lucruri mai puţin ştiute despre Christopher Lee:

Christopher Lee era un mare fan al muzicii heavy metal

În parelel cu cariera cinematografică, care a început în anul 1947, odată cu rolul din pelicula „Corridor of Mirrors“, Christopher Lee a lansat o serie de albume heavy metal, printre care amintim de „Charlemagne: The Omens of Death“, materialul fiind lansat chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 91 de ani, pe 27 mai.

Christopher Lee a fost vărul vitreg al autorului Ian Fleming, cel care a scris „James Bond“

În 1947, actorul britanic a jucat în filmul regizorului Guy Hamilton, „The Man With The Golden Gun/ Pistolul de aur“, unde a interpretat rolul personajului Francisco Scaramanga.

Christopher Lee în rolul personajului Francisco Scaramanga FOTO EON Pictures

image

În 1939, Christopheer a fost voluntar în armata finlandeză

La izbucnirea Războiului de Iarnă, cunoscut şi ca Războiul Sovieto-Finlandez sau Războiul Ruso-Finlandez, Christopheer Lee s-a oferit a fi voluntar pentru forţele finlandeze, înainte de a se întoarce la Londra şi de a aderara la RAF (Royal Air Force), pentru a lupta împotriva naziştilor, devenind astfel un distins locotenent de zbor.

În cel de-Al Doilea Război Mondial, Christopher Lee a făcut parte din SAS (The Special Air Service)

Deşi nu a dat niciodată prea multe detalii despre acest lucru, într-un interviu din 2001, acordat publicaţiei britanice „The Telegraph“, Christopher Lee a declarat: „Am fost la SAS, dar ne este interzis să vorbim despre orice operaţiuni specifice. Să spunem doar că am făcut parte din Forţele Speciale şi să lăsăm lucrurile aşa.“

Christopher Lee a apărut în mai mult de 250 de filme

Un actor legendar, Christopher Lee, care a fost ridicat la rangul de Cavaler, în 2009, era numit adeseori „centrul universului de la Hollywood“, datorită numeroaselor conexiuni pe care le avea cu oamenii din această industrie.

Christopher Lee în „Războiul Stelelor“ FOTO cinemagia.ro

Christopher Lee

Christopher Lee a intrat de trei ori în Cartea Recordurilor

Actorul britanic deţine trei recorduri mondiale. El a fost numit actorul cu cele mai multe conexiuni cu persoane din industria cinematografică, actorul care s-a luptat cu sabia în cele mai multe filme şi cel mai înalt actor într-un rol principal – acest record i-a fost atribuit şi lui Vince Vaughn.

Christopher Lee a fost urmaşul lui Carol cel Mare

Mai mult decât atât, actorul a scos şi un album de heavy metal, intitulat „Charlemagne (Carol cel mare în engleză şi franceză – n.red.) The Omens of Death“.

Christopher Lee era multilingv

Acesta vorbea şase limbi, printre care Italiana, Franceza, Spaniola şi Germana.

Christopher Lee iubea macabrul

Deşi acest lucru pare evident, având în vedere rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul carierei, Christopher Lee era fascinat de execuţiile publice, iar, conform relatărilor unui prieten de-al său, el cunoştea numele fiecărui călău din Anglia, începând cu secolul al XV-lea.

Christopher Lee în filmul „Dracula“ FOTO „The Guardian“ 

Christopher Lee foto the guardian

Christopher Lee a fost martor la ultima execuţie cu ghilotina din Franţa

În 1939, la vârsta de 17 ani, actorul britanic a fost prezent la moratea lui Eugen Weidmann, ultimul executat cu ghilotina din Franţa.

Christopher Lee a fost prieten cu Albert Pierrepoint, ultimul călău din Anglia

Potrivit memoriilor actorului, Lee mergea ocazional în barul lui Albert Pierrepoint.

Christopher Lee i-a întâlnit pe presupuşii asasini ai lui Rasputin

Când era copil, mama sa i-a făcut cunoştinţă cu Prince Yusupov şi cu Marele Duce Dimitri Pavlovici al Rusiei.

Christopher Lee FOTO AP

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite