Lovitură pentru Harry şi Meghan: Regina le interzice să mai folosească popularul brand „Sussex Royal“

Lovitură pentru Harry şi Meghan: Regina le interzice să mai folosească popularul brand „Sussex Royal“

Meghan, Harry şi Regina FOTO Guliver/Getty Images

Regina Elisabeta le-ar fi interzis prinţului Harry şi ducesei Meghan să folosească brandul „Sussex Royal“ în scopuri comerciale având în vedere că au renunţat la rangul de membri seniori ai familiei regale.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce au renunţat la rangul de seniori ai familiei regale britanice, la titlurile de HRH (Alteţa Sa Regală), precum şi la îndatoririle regale şi la patronajele oficiale, ducii de Sussex sunt nevoiţi să renunţe şi la brandul lor, potrivit informaţiilor apărute în presa britanică. 

În urma unor discuţii îndelungate, Regina Marii Britanii şi oficialii de la Palatul Buckingham ar fi stabilit că nu este oportun ca ducii de Sussex să păstreze termenul „royal“ în brandul lor, pentru că „pur şi simplu nu se mai pot promova drept regalităţi şi nici nu pot folosi acest rang în interes financiar“. Deşi, Regina îi îndrăgeşte pe cei doi, această hotărâre nu putea fi evitată, spun experţii. 

Decizia este una cu un puternic impact asupra cuplului care a investit zeci de mii de lire sterline în noul lor site, Sussex Royal, şi în foarte populara lor pagină de Instagram cu acelaşi nume, care este urmărită de peste 11 milioane de persoane. 

De asemenea, Harry şi Meghan şi-au dorit să înregistreze ca marcă globală „Sussex Royal“, pentru o serie de articole şi activităţi. În plus, ei au făcut demersuri pentru a înfiinţa şi o nouă organizaţie caritabilă – Sussex Royal, fundaţia ducilor de Sussex. 

Acum este tot mai clar că Harry şi Meghan au nevoie de o nouă strategie şi de un rebranding.

Amintim că prinţul Harry şi soţia sa, ducesa Meghan, au anunţat pe 8 ianuarie că renunţă la rangul de membri seniori ai familiei regale britanice pentru a-şi câştiga independenţa financiară. Mai exact, acest lucru înseamnă că nu vor mai primi indemnizaţie de la bugetul statului şi, prin urmare, nu vor mai fi obligaţi să îndeplinească îndatoriri regale. Ei au precizat că vor să aibă propriile joburi şi să-şi împartă timpul între Marea Britanie şi America de Nord, însă au subliniat că vor continua să o susţină „pe deplin“ pe regina Elisabeta. 
 
Cu regret, suverana Marii Britanii a consimţit, pe 13 ianuarie, să le permită nepotului ei şi soţiei acestuia „o nouă viaţă“, acordându-le „o perioadă de tranziţie“ către rolurile part-time. Pe 18 ianuarie, Palatul Buckingham a anunţat că Harry şi Meghan vor renunţa la titlurile de „Alteţa Sa Regală“, nu vor mai primi fonduri publice, nu vor mai întreprinde acţiuni în numele Coroanei şi vor înapoia cele 2,4 millioane de lire din bani publici folosite pentru renovarea conacului Frogmore, care va rămâne în continuare reşedinţa cuplului din Marea Britanie.

În primele declaraţii publice după anunţul făcut de bunica sa, prinţul Harry şi-a exprimat „tristeţea profundă“ şi a spus că decizia de a renunţa la statutul de membri seniori ai casei regale nu fost una uşoară şi a venit după „multe luni de discuţii şi mulţi ani plini de provocări“. În plus, Harry a mărturisit că şi-ar fi dorit să mai aibă posibilitatea de a avea îndatoriri regale în regim part-time.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările