„Lista lui Clooney“: cele 10 relaţii care au marcat viaţa amoroasă a actorului

„Lista lui Clooney“: cele 10 relaţii care au marcat viaţa amoroasă a actorului

În prezent, George Clooney are o relaţie cu Amal Alamuddin, avocată britanică FOTO Reuters

Vestea că George Clooney (52 de ani), unul dintre cei mai doriţi burlaci de la Hollywood, s-a logodit „cu puţin timp în urmă“, cu iubita sa, avocata britanică Amal Alamuddin (36 de ani), a fost privită cu surprindere de toată presa internaţională dată fiind „indisponibilitatea“ actorului de-a lungul anilor de a-şi asigura o relaţie.

Logodna celor doi a fost cu atât mai mult discutată cu cât după divorţul de Talia Balsam, în 1993, a jurat că niciodată nu se va mai căsători. „Nu am avut niciodată aspiraţii spre o astfel de mişcare, niciodată. Am fost căsătorit în 1989, nu prea mai descurcat bine. Am fost citat de multe ori spunând că «nu mă voi mai mărita din nou», ceea ce e adevărat, mai ales după ce am divorţat. Apoi nu am mai vorbit despre asta“, mărturisea Clooney în cadrul unui interviu acordat anul trecut pentru revista „Esquire“. În prezent, spusele sale sunt contrazise chiar de el.

George Clooney şi Amal Alamuddin au fost văzuţi recent într-un restaurant de lux din Los Angeles, luând prânzul alături de top-modelul Cindy Crawford şi soţul acesteia, prieteni de mulţi ani ai actorului. La această ocazie, Amal Alamuddin purta „un inel uriaş“ pe deget, după cum afirmă surse apropiate celor doi. Până să-şi unească destinele, Clooney şi Alamuddin au apărut pentru prima dată împreună în public, în octombrie, la Londra, potrivit revistei „People“. De atunci, starul hollywoodian şi iubita sa au fost văzuţi împreună la New York şi în vacanţe petrecute în Tanzania şi Seychelles.

Tânară Amal Alamuddin a absolvit New York University School of Law, a mai studiat la St. Hugh’s College de la Universitatea Oxford şi vorbeşte fluenta franceza şi araba. În prezent, ea este consiliera legală a lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, după ce a fost şi consiliera fostului secretar general al NATO, Kofi Annan.

Fanele se pot căsători cu George Clooney, cel din ceară

Adesea caracterizat în revista „People“ drept „cel mai sexi bărbat în viaţă“, starea civilă şi disponibilitatea lui Clooney au devenit subiecte de glumă în rândul fanelor care încă visează să-l aducă pe actor în faţa altarului. Acest aspect a fost exploatat până şi de admistratorii Muzeului de Ceară Madame Tussaud, din Las Vegas, care oferă vizitatoarelor şansa de a îmbrăca o rochie şi de a poza cu modelul de ceară care îl reprezintă pe Clooney. Fanelor li se oferă şi inele de logodnă.

Amal Alamuddin, actuala logodnică a lui George Clooney FOTO SpyNews

La gala Globurile de Aur din acest an, glumele pe seama lui Clooney au amuzat publicul chair în debutul show-ului. Cel mai recent film în care a jucat, „Gravity: misiune în spaţiu“, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film, însă nu acest detaliu a fost explotat de cele două gazde ale premiilor, Tina Fey şi Amy Poehler, ci preferinţele actorului. „«Gravity» este nominalizat la categoria cel mai bun film. Este povestea în care George Clooney ar zbura, mai degrabă, în spaţiul extraterestru şi ar muri, în loc să mai petreacă încă un minut în compania unei femei de aceeaşi vârstă cu el“, au spus cele două stârnind hohote de râs.

În ciuda relaţiile extrem de mediatizate pe care le-a avut cu o serie de femei, orientarea sexuală a actorului a fost, de asemenea, atent discutată de mass-media. Atunci când a fost întrebat despre acest subiect, în cadrul unui interviu pentru „The Advocate“, Clooney a spus: „Ultimul lucru pe care mă veţi vedea că îl fac ar fi să sar de în sus în jos. Acest lucru ar fi nedrept faţă de prietenii mei din comunitatea gay. Nu am de gând să las pe nimeni să insinueze că a fi gay e un lucru rău“, a spus el.

Numele de pe „lista lui Clooney“

Pe lângă Amal Alamuddin, istoria relaţiilor lui Clooney este mult mai „stufoasă“. Actorul a avut o relaţie, între 2011 şi 2013 cu sportiva WWE Stacy Keiber. Învăluită de mister, relaţia dintre cei doi nu a fost dezbătută din moment ce Clooney s-a arătat ezitant în a discuta romantismul său faţă de Keiber motivând refuzul prin a spune că „foarte puţine lucruri din viaţa lui pot să fie caracterizate drept private“. În iulie anul trecut a apărut vestea că cei doi s-au despărţit, dar fără ca motivul să se fi cunoscut.

Între 2009 şi 2011, George s-a întâlnit cu actriţa italiană Elisabetta Canalis, relaţie atent analizată de fani şi presă, mai ales în 2010, atunci când Elisabetta a fost fotografiată în timp ce purta pe deget ceea ce părea a fi un inel de logodnă. Când toată lumea se aştepta la o propunere în căsătorie, italianca a dezvăluit că a purtat un inel confecţionat dintr-un şerveţel, doar pentru a încinge spiritele.

Elisabetta Canalis şi George Clooney FOTO AFP

George Clooney şi Sarah Larson, câştigătoare în concursul „Fear Factor“, s-au întâlnit pentru prima oară în 2007, dar relaţia a fost una de scurtă durată. Chiar dacă iubirea lor a supravieţuit unui accident de motocicletă şi a ajuns pe covorul roşu la Premiile Oscar, în 2008, Larson fiind prima iubită cu care Clooney s-a afişat la o astfel de gală, scânteia dintre cei doi s-a stins în luna mai a anului 2008.

Clooney s-a îndrăgostit de actriţa Krista Allen, celebră pentru rolul din serialul „Baywatch“, în 2002. Cei doi s-au întâlnit pe platourile de filmare ale peliculei „Confessions of a Dangerous Mind“, producţia care marca debutul regizoral al actorului. Au continuat să se vadă până în anul 2008.

Lisa Snowdon, prezentatoare TV din Marea Britanie, este un alt nume care se regăseşte pe lista lui Clooney. Actorul a cunoscut-o pe platourile de filmare ale unei reclame, în 2000, şi timp de cinci ani s-au văzut treptat.

Atracţia actorului pentru iubirile internaţionale are o istorie lungă. În timp ce filma „The Peacemaker“, în 1996, Clooney s-a întâlnit cu studenta pariziană la Drept Celine Balitran şi au format un cuplu până în 1999.

Karen Duffy, fosta VJ la MTV, s-a cuplat cu Clooney în 1995, dar povestea de dragoste dintre ei nu a durat. Prietenia celor doi , în schimb, a rezistat. Duffy a fost văzută, în 2010, în timp ce se afla cu George şi cu prietena acestuia din acea vreme, Elisabetta Canalis, la o plimbare cu barca.

Karen Duffy şi George Clooney FOTO GettyImages/Gulliver

Înainte de căsătoria cu John Travolta, Kelly Preston a fost foarte apropiată de Clooney. Actriţa a locuit cu el încă din 1987. Ca semn al afecţiunii sale, Clooney i-a oferit în dar un porc, ca animal de companie, însă chiar actorul a ajuns să aibă grijă de el după ce aceştia s-au despărţit în 1989.

Kelly Preston, alături de George Clooney FOTO GettyImages/Gulliver

Singura femeie care poate pretinde că a fost soţia lui George Clooney este Talia Balsam, cu care actorul s-a căsătorit în 1989, după ce a pus capăt relaţiei cu Kelly Preston. Clooney şi Balsam s-au întâlnit pentru prima oară în 1984, dar chiar şi perioada lungă petrecută unul lângă celălalt nu a fost de ajuns pentru a susţine căsătoria. Au divorţat la trei ani după ce şi-au unit destinele.

George Clooney şi Talia Balsam FOTO GettyImages/Gulliver

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: