Leonardo DiCaprio, starul unei licitaţii. Organizatorii speră să strângă cel puţin 15 milioane de dolari

Leonardo DiCaprio, starul unei licitaţii. Organizatorii speră să strângă cel puţin 15 milioane de dolari

Mare pasionat de ecologie, Leonardo DiCaprio deţine o locuinţă complet ecologică în Blackadore Caye din Insulele Belize FOTO Reuters

Actorul american Leonardo DiCaprio va fi starul unei licitaţii organizate săptămâna viitoare la New York de casa Christie's, care speră să strângă cel puţin 15 milioane de dolari pentru protejarea mediului înconjurător, o cauză promovată şi susţinută intens de starul hollywoodian.

Un număr de 33 de opere de artă, inclusiv cele oferite de câţiva artişti contemporani de renume, vor fi scoase la licitaţie pe 13 mai, iar organizatorii acesteia, în parteneriat cu Fundaţia DiCaprio, speră să adune cel puţin 15 milioane de dolari. Această sumă ar reprezenta un record pentru o licitaţie organizată pentru a finanţa proiectele de protejare a mediului, a declarat Loic Gouzer, coordonatorul acestei licitaţii.

Leonardo DiCaprio va fi prezent la licitaţie, iar fondurile obţinute vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor de mediu şi de conservare a speciilor pe cale de dispariţie.

Printre operele propuse la această licitaţie se află un tablou de Zeng Fanzhi, „Tigrul“, provenind din colecţia miliardarului François Pinault (estimat între 1,5 milioane dolari şi 2,5 milioane dolari), un tablou, reprezentând tot un tigru, de Robert Longo (150.000-200.000 dolari), o fotografie de Richard Prince intitulată „Cowboy“ (600.000-800.000 dolari), şi o pictură pe pânză, fără titlu, de Mark Grotjahn (1,5 milioane dolari - 2,5 milioane dolari). Un portret al actorului Leonardo DiCaprio, pictat în 2013 de Elizabeth Peyton şi estimat între 400.000 dolari şi 600.000 dolari, va fi scos, la rândul său, la licitaţie.

„Fundaţia mea sprijină temele ecologiste încă din 1998 şi, în ciuda magnificelor eforturi depuse de anumite organizaţii din lumea întreagă, planeta noastră este în pericol (...) Mai puţin de 2% din banii obţinuţi de fundaţiile filantropice merg spre proiectele de protejare a mediului. Suntem recunoscători casei Christie's şi artiştilor participanţi că ne oferă o astfel de şansă“, a declarat actorul american.

Actorul Leonardo DiCaprio a declarat recent că se va folosi de influenţa şi de celebritatea sa pentru a contribui la eforturile depuse pe plan internaţional pentru protejarea tigrului indian, o specie pe cale de dispariţie.

Iubitor de animale şi pasionat de ecologie, actorul american deţine o locuinţă complet ecologică în Blackadore Caye din Insulele Belize.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările