„Le-am spus că o să mor“: Avicii, forţat de manageri să continue concertele, în ciuda avertismentelor repetate. Mărturisirile DJ-ului, într-un documentar VIDEO

„Le-am spus că o să mor“: Avicii, forţat de manageri să continue concertele, în ciuda avertismentelor repetate. Mărturisirile DJ-ului, într-un documentar VIDEO

Avicii a murit la vârsta de 28 de ani FOTO Guliver/Getty Images

Un documentar lansat în 2016, care a surprins lupta cunoscutului DJ Avicii cu stresul, anxietatea şi boala, dezvăluie şi faptul că artistul şi-a avertizat managerii în repetate rânduri „că va muri de epuizare“ dacă îl mai presează să plece în turnee.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma numeroaselor „avertismente“, regretatul artist suedez a mărturisit că a fost presat să accepte mai multe concerte, când şi-a anunţat decizia de a renunţa la show-urile live, în 2016, din cauza luptei cu anxietatea şi abuzul de alcool care i-au deteriorat iremediabil starea de sănătate, scrie Mirror.  
 
„Le-am spus acest lucru: „Nu voi fi în stare să mai performez»“, mărturisea Avicii. 
    
După cele 813 concerte în opt ani, starul epuizat le-a repetat insistent managerilor săi: „Le-am spus că o să mor. Le-am repetat de foarte multe ori. Aşa că nu vreau să-mi mai spuneţi că trebuie să mai ţin încă un concert“, declara DJ-ul în documentarul lansat în 2016, 
 
 
Documentarul a fost regizat de Levan Tsikurishvili în perioada 2012 – 2016 şi a surprins lupta muzicianului cu stresul, anxietatea şi boala şi a dezvăluit, totodată, decizia DJ-ului suedez de a se retrage din industrie, decizie care nu a fost deloc bine primită, după cum el însuşi mărturisea. 
 
„Când am decis să pun stop, mă aşteptam la cu totul alte reacţii. Mă aşteptam la susţinere, mai ales ştiind prin ceea ce am trecut. Am fost foarte deschis cu oricine am lucrat şi cu oricine m-a cunoscut. Toată lumea ştie că sufăr de anxietate şi că am încercat. Nu mă aşteptam ca lumea să mă preseze atât de tare să continui. Toată lumea vedea cum mă chinui“, declara artistul, care a subliniat faptul că nu se simţea deloc confortabil în lumina reflectoarelor, din cauza stărilor puternice de anxietate. 
 
Astfel, potrivit Mirror, aceasta este şi cauza pentru care starul suedez a început să abuzeze de alcool: 
„Da, am început să beau excesiv şi să petrec foarte mult. Apoi, am avut o criză de pancreas, ceea ce se întâmplă foarte rar. Asta m-a forţat să renunţ la alcool“. 
 
Cu doi ani în urmă, prietenul lui Avicii, DJ Laidback Luke, pe numele său real Lucas Cornelis van Scheppingen, declara că băutura şi stresul faimei îl vor costa chiar viaţa pe starul suedez. 

„Primii câţiva ani de turnee epuizante pot avea un impact major asupra vieţii, sănătăţii unei persoane“, declara Luke pentru revista Billboard, susţinând că Avicii „părea epuizat" în august 2015.
 
„Mi-a aruncat un zâmbet foarte sincer când m-a văzut, dar părea atât de obosit. Curând după aceea, s-a urcat pe scenă, bucurându-i pe oameni cu muzica lui, iar atunci mi-am dat seama că acest copil minunat şi talentat s-ar putea să cedeze la un moment dat“, a declarat DJ Luke. 
 
   
FOTO Guliver/Getty Images
citeste totul despre: