Lauri pentru Kate Winslet şi „Mad Men“ la Premiile Emmy

Lauri pentru  Kate Winslet  şi „Mad Men“ la Premiile Emmy

Kate Winslet, a câştigat premiul pentru cel mai bun rol feminin într-o miniserie tv

Desfăşurată pe 18 septembrie, cea de-a 63-a ediţie a Premiilor Emmy a fost una plină de fast şi de surprize. Premiile Emmy, cele mai importante din industria televiziunii americane, s-au decernat duminică spre luni, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Nokia Theatre din Los Angeles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Festivitatea de premiere a durat trei ore şi a fost transmisă în direct şi în exclusivitate de HBO România. Oficiile de gazdă au fost făcute de Jane Lynch, una dintre actriţele nominalizate la secţiunea Cea mai bună actriţă într-un rol secundar, pentru prestaţia din serialul „Glee". Statueta-trofeu, oferită câştigătorilor, înfăţişează o femeie cu aripi - personificare a artei -, care ţine în mâini un bulgăre ce reprezintă simbolul ştiinţei.

Printre actorii şi serialele câştigătoare, cu care publicul din România este familiarizat, s-au regăsit serialul „Mad Men", creat de Matthew Weiner, Julianna Margulies, protagonista serialului „The Good Wife" şi Kate Winslet, actriţa care a câştigat premiul pentru Cel mai bun rol feminin într-o miniserie tv.

„Mad Men", învingător

Lansat în 2007, serialul „Mad Men" a obţinut pentru a patra oară consecutiv un premiu Emmy la categoria Cea mai bună dramă, surclasând seriale precum „Dexter" (2006), „Friday Nights Lights" (2006), „Boardwalk Empire" (2010), „Game of Thrones", lansat anul acesta şi „The Good Wife" (2009).

Juliana Margulies, protagonista serialului „The Good Wife", a fost desemnată Cea mai bună actriţă într-un serial dramatic. Tot la categoria dramă, rolurile secundare pentru interpretare au revenit actorilor Peter Dinklage („Game of Thrones") şi Margo Martindale („Justified").

Alături de „Mad Men", comedia „Modern Family" a făcut furori, obţinând cele mai multe premii la gala din acest an: Cel mai bun serial de comedie, Cea mai bună regie într-un serial de comedie, pentru Michael Spiller, Cel mai bun scenariu de comedie, pentru episodul „Caught in The Act" scris de Steven Levitan şi Jeffrey Richman, Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie, pentru Julie Bowen, şi Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie, pentru Ty Burrell. Lansat în 2009, multipremiatul serial a concurat cu alte cinci seriale de comedie: „The Big Bang Theory" (lansat în 2007), „Glee" (lansat în 2009), „The Office" (lansat în 2005) şi „Parks and Recreation" (lansat în 2009).

Jim Parson, la al doilea premiu Emmy

Cel mai bun actor de comedie în rol principal a fost desemnat Jim Parson, care a câştigat al doilea Emmy consecutiv cu rolul său din producţia „The Big Bang Theory". Cea mai bună actriţă de comedie în rol principal a fost desemnată Melissa McCarthy pentru prestaţia din „Mike & Molly", despre viaţa unui cuplu de suprapondrali.

Chiar dacă nu a câştigat trofeul Emmy pentru Cea mai bună miniserie, „Mildred Pierce" a obţinut câteva premii din numărul record de nominalizări, 21: Kate Winslet a câştigat premiul pentru Cel mai bun rol feminin într-o miniserie tv, pe care l-a dedicate mamei sale, iar australianul Guy Pearce a câştigat pentru rolul din „Mildred Pierce" premiul Emmy pentru Cel mai bun actor secundar într-o miniserie tv. Regizorul Martin Scorsese a primit primul premiu Emmy din cariera lui, distincţie obţinută pentru regia serialului „Boardwalk Empire".

Premii pentru industria televiziunii americane

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences şi reprezintă recompense pentru excelenţa programelor de televiziune americane, difuzate în prime time. Distincţiile se acordă în general în duminica ce precede debutul sezonului de toamnă la televiziunile americane. Gala este difuzată, prin rotaţie, de cele mai importante patru posturi de televiziune din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC şi FOX.

Click aici pentru a vedea emoţionantul discurs al actriţei Kate Winslet

"Împart acest premiu cu tine (n.r. - Guy Pearce). Mulţumesc că m-ai lăsat să intru în lumea lui Mildred."
Kate Winslet
actriţă


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările