Larry King, unul dintre cei mai mari jurnalişti ai Americii, a murit la 87 de ani, după ce s-a infectat cu Covid-19

Larry King, unul dintre cei mai mari jurnalişti ai Americii, a murit la 87 de ani, după ce s-a infectat cu Covid-19

Larry King, multipremiat pentru felul în care îşi modera emisiunile                                  FOTO: Getty Images

Celebrul moderator american de radio şi televiziune, Larry King, a murit sâmbătă, într-un spital de Los Angeles. Nu a fost vehiculată încă nicio cauză a morţii, prezentatorul fiind internat din cauza infectării cu coronavirus. King avea 87 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu profundă tristeţe, Ora Media anunţă moartea co-fondatorului, gazdei şi prietenului nostru Larry King care a murit astăzi dimineaţă la vârsta de 87 de ani la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles”, a fost anunţul postat sâmbătă dimineaţa pe contul de Twitter al moderatorului. 

King era internat în spital de câteva săptămâni, fiind infectat cu coronavirus. S-a confruntat, de-a lungul anilor, cu mai multe probleme severe de sănătate, printre care cancerul de prostată şi diabetul de tip II. În 1987, a suferit un infarct, fiind supus unei operaţii de bypass cvintuplu. În 2017, a urmat o nouă operaţie, pentru îndepărtarea unei tumor maligne dintr-unul dintre plămâni. 
 
Mai mult, dificultăţile jurnalistului s-au înteţit în 2020, când doi dintre copiii săi- Andy şi Chaia - au murit la câteva săptămâni diferenţă unul faţă de celălalt. În ciuda acestor tragedii, acesta a continuat să scoată episoade noi din seria sa de pe Youtube, „Larry King Now”, după cum scrie revista The Rolling Stones. 

Acesta şi-a început cariera la finalul anilor '50, ca jurnalist de presă scrisă şi ca DJ în Miami. Ulterior, a ajuns să-şi extindă repertoriul de radio, intervievând celebrităţi şi comentând evenimente sportive. 
În 1978, îşi lansa emsiunea radio naţională Larry King Show pe care a continuat să o ţină şi după ce a început show-ul său televizat, Larry King Live, pe CNN, în 1985. 
Pentru calitatea emisiunilor realizate, jurnalistul a câştigat un Premiu Emmy, două Peabody Award şi zece Cable ACE Award.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările