„La Dolce Vita", filmul care a lansat termenul paparazzi. Cum s-a filmat una dintre cele mai senzuale scene din cinematografie FOTO

„La Dolce Vita

Marcello Mastroianni şi Anita Ekberg FOTO Profimedia

Actriţa suedeză Anita Ekberg a fost unul dintre sex-simbolurile anilor '60 şi a rămas celebră pentru rolul din filmul-cult „La Dolce Vita". Scena de o puternică încărcătură sexuală, filmată la Fontana di Trevi, ai cărei protagonişti sunt Anita Ekberg şi Marcello Mastroianni a fost, însă, foarte dificil de filmat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul Federico Fellini a cunoscut-o la Roma pe Anita Ekberg şi a distribuit-o în rolul Sylviei Rank, o actriţă urmărită de personajul Paparazzo, un fotograf obraznic şi insistent. De altfel, filmul la „La Dolce Vita" a lansat tremenul paparazzi în showbiz.

Scena în care actriţa intră în fântână şi apa îi mângâie trupul voluptuos şi decolteul adânc a fost şocantă pentru publicul din anii 1960. Vaticanul a condamnat-o, dar actriţa nu s-a ferit să-şi spună punctul de vedere. „Sunt foarte mândră de sânii mei. Aşa cum ar trebui să fie orice femeie. Asta înseamnă feminitate“, declara Anita Ekberg. Numai că, în spatele camerelor, realitatea a fost departe de a fi senzuală.

Află aici povestea de la filmări, de ce Marcello Mastroianni s-a îmbătat criţă şi vezi o galerie foto cu senzuala actriţă, care, în viaţa reală, a murit singură şi săracă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările