Kirk Douglas împlineşte 100 de ani: actorul a dezvăluit secretul longevităţii sale şi a oferit detalii despre grandioasa petrecere care îi este pregătită

Kirk Douglas împlineşte 100 de ani: actorul a dezvăluit secretul longevităţii sale şi a oferit detalii despre grandioasa petrecere care îi este pregătită

Kirk Douglas, alături de soţia sa, Anne Buydens FOTO Hepta

Legendarul actor american Kirk Douglas, care împlineşte luna aceasta venerabila vârstă de 100 de ani, a dezvăluit care este secretul longevităţii sale şi a vorbit despre petrecerea grandioasă pe care i-o pregăteşte familia cu ocazia aniversării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kirk Douglas, care îşi aniversează ziua de naştere pe 9 decembrie, a mărturisit pentru revista „Closer“ că dragostea ce i-o poartă soţiei sale, actriţa Anne Buydens (97 de ani), este motivul pentru care a reuşit să atingă vârsta de 100 de ani.
 
„Am fost suficient de norocos pentru a-mi găsi sufletul pereche în urmă cu 63 de ani şi cred că mariajul nostru minunat şi «orele de aur» petrecute în fiecare noapte, stând de vorbă, m-au ajutat să supravieţuiesc şi să trec peste orice obstacol“, a declarat Douglas. 

Kirk Douglas şi Anne Buydens s-au căsătorit în anul 1954 
 
„Mi se cere întotdeauna sfaturi pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Nu am. Cred, totuşi, că suntem pe lume cu un scop. Am fost cruţat după accidentul de elicopter şi după accidentul cerebral pentru a face mai mult bine în lume înainte de a o părăsi“, a mai adăugat artistul. 
 
Kirk Douglas va fi sărbătorit de peste 200 de persoane în cadrul unui eveniment ce va fi organizat săptămâna viitoare de fiul actorului, Michael Douglas (72 de ani), şi de soţia acestuia, Catherine Zeta Jones. 

Kirk Douglas, alături de Catherine Zeta Jones, soţia fiului său, Michael  
 
Kirk Douglas a declarat că i s-a pregătit şi o surpriză, însă a precizat că nu are nici cea mai vagă idee despre ce ar putea fi vorba: „Singura mea sarcină este să mă odihnesc pentru a putea apărea la eveniment şi pentru a fi fermecător. Şi, bineînţeles, trebuie să fiu capabil să ţin un mic discurs, iar pentru asta am repetat cu terapeutul meu, astfel încât oamenii să mă poată înţelege când vorbesc.“
 
Artistul spune că nu aşteaptă cadouri, fiind cunoscut faptul că are obiceiul să facă o donaţie consistentă la fiecare aniversare a sa. Spre exemplu, anul trecut a oferit 15 milioane de dolari unei clinici specializate în îngrijirea bolnavilor de Alzheimer. „Anne şi cu mine mereu ne folosim de aceste ocazii fericite pentru a ajuta instituţiile pe care le susţinem. Astfel de donaţii reprezintă un act egoist, însă continui să fac acest lucru pentru că îmi dă un sentiment frumos“, a explicat Kirk. 

Kirk Douglas, alături de fiul său, Michael FOTO Guliver/Getty Images 

„Împlinirea a 100 de ani este, cu siguranţă, un adevărat eveniment, dar mult mai importante sunt lucrurile pe care tatăl meu le-a realizat în aceşti 100 de ani. Cred că rezistenţa şi tenacitatea sunt unele dintre cele mai mari calităţi ale sale. El m-a învăţat că întotdeauna trebuie să lupt pentru ce îmi doresc. El este pachetul complet“, a declarat şi fiul actorului, Michael Douglas.
 
Kirk Douglas, fiul unor imigranţi evrei ruşi analfabeţi, a jucat în aproximativ 80 de filme, multe devenite clasice, iar printre acestea se numără „Spartacus“, „Urâtul şi frumosul“, „20.000 de leghe sub mări“.
Pe parcursul carierei sale prestigioase, Kirk Douglas a primit trei nominalizări la premiile Oscar, pentru rolurile interpretate în filmele „Van Gogh/ Lust for Life“, „Urâtul şi frumosul/ The Bad and the Beautiful“ şi „Champion“. Deşi nu a câştigat niciodată Oscarul pentru interpretare, a primit din partea Academiei Americane de Film un premiu onorific, care i-a fost înmânat de Steven Spielberg în 1996.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: