Katy Perry nu are voie să intre în China din cauza unei rochii pe care a purtat-o în urmă cu doi ani FOTO VIDEO

Katy Perry nu are voie să intre în China din cauza unei rochii pe care a purtat-o în urmă cu doi ani FOTO VIDEO

Katy Perry FOTO Hepta

Cântăreaţa americană Katy Perry (33 de ani) a primit interdicţie pe termen nedeterminat din partea Chinei din cauza unei ţinute controversate pe care a purtat-o în timpul unui concert susţinut în urmă cu doi ani în Taipei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vestea interdicţiei a venit după ce Katy Perry nu a primit viza pentru călătoria în China, acest lucru împiedicând-o să participe luni la Victoria’s Secret Fashion Show din Shanghai, unde ar fi trebuit să şi cânte, scrie NME, citat de News.ro
 
Decizia drastică a fost pusă pe seama apariţiei controversate la show-ul din 2015 pe care cântăreaţa l-a susţinut pe Taipei Arena. Katy Perry a purtat o rochie care avea aplicate mai multe flori de floarea soarelui – simbolul unei mişcări taiwaneze care a organizat mai multe proteste împotriva Chinei. De asemenea, autorităţile chineze au fost nemulţumite şi de faptul că artista a purtat pe umeri un steag al Taiwanului. 
 
Katy Perry, în rochia buclucaşă FOTO Rex/The Guardian
 
„Pentru fiecare artist care vrea să concerteze în China, autorităţile analizează conturile de social media, apariţiile în presă, pentru a afla dacă a făcut ceva ce poate aduce ofensă ţării. Maroon 5 a fost interzisă acum câţiva ani pentru că unul dintre membrii trupei i-a urat «La mulţi ani!» pe Twitter lui Dalai Lama“, a declarat o sursă.
 
   
De altfel, şi modelul Gigi Hadid a anunţat că nu va participa la spectacolul de modă din Shanghai, iar presa străină speculează că ar fi vorba tot de un refuz al autorităţilor chineze de a-i acorda viza. Katy Perry a fost înlocuită de cântăreţul Harry Styles. 
 
Katy Perry se alătură unei liste de artişti apreciaţi care au fost interzişi în China. Între aceştia s-a numărat cântăreaţa islandeză Bjork, după ce aceasta a spus că îşi doreşte independenţa Tibetului în timpul unui concert pe care l-a susţinut în 2008 în Shanghai. China a mai interzis accesul în teritoriu şi trupelor Maroon 5 şi Oasis, care au declarat, de asemenea, că sprijină Tibetul.
 
Trupa Placebo a fost nevoită să anuleze un concert la Summer Sonic Festival din Shanghai şi riscă să îi fie interzis permanent să cânte în China după ce a publicat pe Instagram o fotografie cu Dalai Lama, liderul spiritual al Tibetului, pe care China îl consideră un separatist periculos.
 
În această vară i-a fost interzis accesul în China şi starului canadian Justin Bieber din cauza comportamentului său. 
citeste totul despre: