Kamara Ghedi dă culoare Eurovisionului

Kamara Ghedi dă culoare Eurovisionului

Kamara Ghedi

A crescut în Guineea Franceză şi a copilărit în Drumul Taberei. Are patru fraţi în ţări diferite şi se mândreşte cu o descendenţă princiară. În finala de la Eurovision cântă cu Paula Seling „It's Not Too Late“, compoziţie a lui Andrei Tudor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Citeşte şi: Lucia Dumitrescu cântă pentru Michael Jackson la Eurovision

Îi place să se autodefinească internaţional, mai ales că tatăl său era originar din Guineea Franceză, parte a unui mare Imperiu african, Imperiul Manding. „Din partea tatălui meu am o descendenţă princiară, dar nu mă încălzeşte cu nimic acest lucru. Sunt un simplu om şi atât. Tatăl meu a murit acum 26 de ani, aici, în România, la doar 32 de ani", spune cu regret Kamara. De atunci, mama lui, româncă cu origini greceşti, s-a mutat definitiv în Guineea.

Continuă tradiţia artistică a familie

Simpaticul cântăreţ este strănepotul Mariei Filotti - una dintre cele mai mari actriţe ale scenei româneşti - şi a rezultat un „cocktail cu arome exotice", cum se autodefineşte. „Am un frate în Spania (Mustafa), o soră în România (Corina), o alta în Franţa (Sara) şi încă o soră în Guineea (Binta).

„Comoara mea este fetiţa mea de 10 ani, Stephanie Sara, care poarta numele bunicelor mele. O minunăţie de copil", se laudă tăticul. Cochetează şi cu actoria, mai ales că bunica lui (Ştefania Ignat - Tuşa, cum îi spuneau prietenii) a fost balerina Operei Române, iar bunicul (Victor Ionescu) a fost actor la Bulandra. „Joc acum în serialul <<State de România>> la Pro TV, după ce, anul trecut, am făcut parte din distribuţia de la <<Războiul Sexelor>> de pe postul Acasă TV", mărturiseşte actorul.


Munceşte mult şi se implică în tot felul de proiecte de televiziune, ultimul fiind participarea la „Dansez pentru tine".

La vârsta de 8 ani se mută cu familia în ţara de baştină şi rămâne acolo până la 22 de ani. Joacă fotbal până la19 ani la nivel de profesionişti, dar un prieten „intervine" în viaţa lui şi îi face legătura cu Naţionala Artiştilor.


„Aici l-am cunoscut, în 2002, pe cel care avea să devină cel mai bun prieten, colegul meu de trupă Andrei. Alături de el am fondat în 2004, trupa AlbNegru şi cu ajutorul lui Marian Bogdan Tascău (Domnul Problemă) am pătruns pe piaţa muzicală din România", povesteşte artistul.

Dădea concerte după perdea

„Cântam prin toată casa piesele lui Julio Iglesias şi uneori aveam şi public. Veneau la noi acasă prietenele mamei şi le cântam de după perdea, pentru că eram foarte timid. Cu timpul am dat la o parte perdeaua şi iată-mă!", spune Kamara. Îşi petrece ziua alături de iubita lui, Ramona Naca, de care este îndrăgostit lulea. „E o bucurie să trăiesc alături de ea. Are atâta poftă de viaţă. Deşi are un program încărcat (lucrează ca VJ la UTV) reuşim să ne bucurăm unul de celalalt în fiecare zi şi în fiecare noapte", mărturiseşte Kamara Ghedi.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a început colaborarea cu Paula la Eurovision?

Într-o seară, m-a sunat Andrei Tudor şi mi-a spus că ar vrea să-mi trimită o piesă interpretată de Paula Seling şi mi-a propus să cânt alături de ea. Am avut o noapte la dispoziţie să ascult piesa şi să scriu versurile. Piesa a fost depusă în ultima zi şi a terminat la preselecţie cu cel mai bun punctaj, la balotaj cu altă compoziţie.

Bucureştiul este un oraş pe gustul tău? Ce ai schimba?

E un oraş pe gustul meu. De schimbat aş schimba totuşi ceva. Aş face mai multe parcări, locuri de joacă pentru copii, case pentru săraci, locuinţe şi săli de sport. Ducem lipsă de aceste lucruri.

Ce-i place

„Fotbalul s-a transformat din meserie în hobby pentru mine. Alături de Naţionala Artiştilor reuşesc să mai păstrez legătura cu acest sport. Avem o echipă frumoasă în cadrul căreia joacă Andrei, colegul meu de trupă, Adrian Enache, Aurelian Temişan,Victor Yila, Dani Oţil, Augustin Viziru, Andrei Duban, Cristi Nistor", spune muzicianul. E însetat de muzică bună şi ascultă Bob Marley, Julio Iglesias, Beyonce, Barry White, Jay-z, Holograf .

Ce nu-i place
Nu-i plac oamenii răi şi nici mincinoşii. „Urăsc trădătorii, mai ales prietenii care te rănesc", spune artistul. Kamara este un adevărat credincios şi nu se împacă cu cei lipsiţi de acest sentiment.

Profil:
Născut: 19 februarie, 1976, Bucureşti
Studii: Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării Bucureşti, 2002
Familie: Are un frate şi trei surori şi este tatăl lui Stephanie SaraDacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: