Judy Garland, „cea mai bolnavă divă de la Hollywood“: povestea declinului micuţei Dorothy din „Vrăjitorul din Oz“

Judy Garland, „cea mai bolnavă divă de la Hollywood“:
povestea declinului micuţei Dorothy din „Vrăjitorul din Oz“

Judy Garland FOTO Getty Images

Actriţa Judy Garland, interpreta personajului Dorothy din filmul-cult „Vrăjitorul din Oz“, a fost „cea mai bolnavă divă de la Hollywood“, conform unor declaraţii făcute de fosta sa asistentă, Stevie Phillips, într-un interviu acordat publicaţiei „Daily Mail“, ce scoate la iveală secretele din spatele declinului cauzat de consumul de alcool şi droguri al vedetei de cinema, care a murit la 47 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este binecunoscut faptul că Judy Garland, născută Frances Ethel Gumm, se confrunta cu dependeţa de droguri, care a dus la declinul carierei sale şi, în cele din urmă, la moartea sa, în anul 1969, la doar 47 de ani. Viaţa zbuciumată a actriţei depăşeşte, însă, orice imaginaţie, după cum povesteşte chiar fosta sa asistentă, scrie „Daily Mail“.

Stevie Phillips a dezvoltat o pasiune pentru starurile de cinema încă din copilărie, fapt ce a determinat-o să-şi urmeze visul şi să-şi construiască o carieră în showbiz. Deşi ştia că lumea de la Hollywood este una superficială, Phillips nu şi-a imaginat niciodată că avea să ajungă să o salveze pe actriţa Judy Garland chiar de ea însăşi. Într-un interviu acordat publicaţiei britanice „Daily Mail“, aceasta povesteşte nebuniile actriţei, care i-a fost şefă timp de patru ani.

În 1960, Stevie Phillips lucra ca secretară în cadrul unei agenţii de talente cu sediul la New York, când a ajuns asistenta actriţei Judy Garland, a cărei carieră avea să o relanseze, după ce aceasta „s-a certat“ cu Hollywood-ul din cauza temperamentului său. Astfel, prima întrevedere dintre Judy Garland şi asistenta sa a fost cel puţin ciudată. Phillips a povestit că a găsit-o pe Garland locuind într-un apartament din Londra, alături de cei trei copii ai săi, Liza Minelli, Lorna Luft şi Joseph Luft. La momentul respectiv, actriţa nu mai avea nicio sursă de venit, iar majoritatea timpului şi-l petrecea mâncând, relatează Stevie Phillips. În plus, în vârstă de 38 de ani, la vremea respectivă, actriţa era pe cale să dezvolte ciroză în urma consumului excesiv de alcool.

Judy Garland a devenit celebră odată cu rolul micuţei Dorothy din filmul „Vrăjitorul din Oz“

O minte distrusă de droguri şi alcool

Conform asistentei sale, Judy Garland era o persoană foarte dificilă, periculoasă chiar, atât pentru ea însăşi, cât şi pentru cei din jurul său. Astfel, Phillips a fost nevoită, printre altele, să-i salveze viaţa actriţei după ce aceasta a dat foc rochiei pe care o purta cu o ţigară. În cei patru ani, cât Phillips a lucrat pentru ea, Judy Garland obişnuia să-şi atace asistenta cu cuţite de bucătărie în ciuda faptului că, în anumite momente, încerca să o seducă. Mai mult, supradoza de medicamente făcea parte din rutina săptămânală a actriţei, care, la un moment dat, şi-a tăiat venele pentru ca apoi să zâmbească în timp ce asistena sa se umplea de sânge, încercând să o bandajeze. „Momentul a fost cu atât mai îngrozitor cu cât Judy stătea cu mâna tăiată, privindu-mă senină şi zâmbind“, îşi aminteşte Phillips. „Mâinile mele, părul meu, eram toată plină de sângele ei. Stăteam acolo şi eram terifiată. Dar asta era ea (Judy Garland – n.red) cea normală. Asta făcea ea. Asta era ea“, a completat fosta asistentă.

Judy Garland FOTO „Daily Mail“

„Mintea lui Judy Garland era distrusă de medicamente şi de alcool. Dependenţa sa i-a ruinat cariera şi viaţa, iar mie mi-a distrus mariajul“, a mai povestit Stevie Phillips, acum în vârstă de 78 de ani, într-un interviu acordat publicaţiei britanice „Daily Mail“. Aceste „episoade suicidale“, după cum le numeşte Phillips, nu aveau însă niciodată scopul de a fi fatale, ci erau mai degrabă legate de „manipulare şi de putere. Aceste acţiuni erau, în pricipal, adresate bărbaţilor de care Garland se îndrăgostea pe moment“.

Judy Garland era atrasă şi de femei

Deşi Judy Garland a fost căsătorită de cinci ori şi „nu se putea simţi atrăgătoare şi frumoasă decât dacă un bărbat îi spunea aceste lucruri“, actriţa nu era interesată doar de sexul puternic. Stevie Phillips povesteşte că Judy Garland i-a făcut de mai multe ori avansuri sexuale, pe bancheta din spate a limuzinii cu care acestea obişnuau să se plimbe: „La un moment dat, Garland mi-a pus mâna pe picior, apoi a început să urce, înspre pulpă. M-am făcut mică, încercând să mă ascund într-un colţ al maşinii, dar, cu toate acestea, mâna ei tot continua să urce pe piciorul meu“.

Stevie Phillips, fosta asistentă a actriţei Judy Garland, la vârsta de 38 de ani FOTO „Daily Mail“

Judy Garland, „o lunatică în delir

Ca urmare a consumului exagerat de alcool, droguri şi medicamente, în cea mai mare parte a timpului, Garland nu era foarte conştientă de ceea ce făcea. Actriţa obişnuia să ia cantităţi impresionante de pastile pentru a-şi alunga insomnia. Într-o dimineaţă din 1962, însă, când Garland a început să se simtă obosită şi a vrut să meargă la culcare, aceasta a leşinat, lovindu-şi capul de o măsuţă de cafea din sticlă, care i-a lăsat o tăietura deschisă pe faţă. Asistenta sa povesteşte că a chemat imediat medicul, care i-a confiscat somniferele actriţei, iar când aceasta s-a trezit şi a constat că-i lipsesc pastilele a învinuit-o pe Stevie Phillips. Convinsă că somniferele sale au fost confiscate de asistenta sa, Garland a luat un cuţit de bucătărie şi a început să o urmărească pe Phillips, precum „o lunatică în delir“.

Judy Garland şi plimbarea cu dricul

Dacă să locuieşti sub acelaşi acoperis şi Judy Garland era un coşmar, vacanţele petrecute alături de actriţă erau un adevărat infern, îşi aminteşte Phillips. Într-o excursie în insulele Caraibe, Garland, cu mintea înceţoşată de toate medicamentele pe care le ingerase, a ieşit pe balconul hotelului unde era cazată, purtând doar lenjerie intimă, şi a început să cânte „Over The Rainbow“, în timp ce o mulţime de oameni se strânsese în stradă pentru a o privi. După această ispravă, managerului hotelului a insistat ca actriţa să plece, iar Phillips s-a văzut nevoită să facă rost, cât mai rapid, de o maşină care să le transporte la aerorport. Singurul vehicul disponibil a fost un dric.

Judy Garland şi fiica sa, Liza Minelli FOTO Getty Images

Aventurile nu s-au terminat însă aici. În timpul zborului, care o ducea pe actriţă înapoi la Miami, Garland şi-a scos cutia de pudră, i-a spart oglinda în geamul avionului şi a început să-şi pudreze faţa cu cioburile rămase. „Şi-a spintecat chipul lângă mine“, povesteşte Stevie Phillips: „Arăta de paracă sângele i-ar fi curs din fiecare por. Se uita la mine cu aceeaşi privire şi acelaşi zâmbet ca atunci când şi-a tăiat venele“. Deşi actriţa era drogată, asistenta sa este convinsă că toate aceste mutilări erau intenţionate, iar Garland era conştientă de ele, „ca şi atunci când şi-a dat foc la propria rochie cu ţigara“.

„Garald avea nevoie atât de un martor, cât şi de un supravieţuitor. Eu am fost ambele. Cam aşa a fost timpul pe care ni l-am petrecut împreună“, a conchis Stevie Phillips.

Actriţa Judy Garland a murit în 1969, la vârsta de 47 de ani, în urma unei supradoze de droguri.

Judy Garland, fotografiată cu câteva săptămâni înainte să moară FOTO  „Daily Mail“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: