Jojo, mesaj înainte de marşul PRIDE: „Diversitatea nu este o boală şi nici o ameninţare. Dacă marii lideri spirituali ai lumii au înţeles, o putem face şi noi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Cătălina Grama (Jojo) a transmis un mesaj de susţinere pentru comunitatea LGBTQ din România şi a făcut apel la înţelegere şi deschidere înaintea marşului PRIDE, care se va desfăşura sâmbătă, 22 iunie, în Bucureşti.

Invocând o declaraţie a liderului spiritual Dalai Lama, actriţa Cătălina Grama a transmis un mesaj prin care îndeamnă la acceptare şi îşi arată susţinerea faţă de comunitatea LGBTQ, precizând că diversitatea nu este o boală şi nici nu reprezintă o ameninţare. 

„«Persecutările şi violenţele nu sunt bune. Sunt încălcări ale drepturilor omului» - Dalai Lama. Necunoaşterea trezeşte adeseori sentimentul de teamă. Deseori se întâmplă aşa pentru că ne este teamă să ne deschidem inima şi să îi primim pe ceilalţi înăuntru. Nu suntem la fel. Din niciun punct de vedere. Pare că suntem asemănători, în acelaşi timp însă suntem complet diferiţi fizic şi, de cele mai multe ori, şi spiritual. Cu toate acestea, suntem cu toţii oameni, sclipiri de divin, lumini celeste pe pământ. La finalul unei zile cea mai mare bucurie pe care o poţi avea este conştiinţa faptului că eşti un om bun cu ceilalţi oameni. Diversitatea nu este o boală. Nu este o problemă. Nu reprezintă o ameninţare. O demonstrează milioane de oameni pe planetă în fiecare zi, din România până în Franţa, Spania, Germania, Anglia, Brazilia, până la capătul lumii“, şi-a început Jojo mesajul. 

Actriţa a continuat prin a sublinia că trebuie să ne iubim aproapele şi să fim deschişi, încheindu-şi mesajul printr-o altă declaraţie celebre, de această dată a lui Papa Francisc: „Temeiul iubirii aproapelui este iubirea noastră faţă de Dumnezeu. Dacă îl iubim pe Dumnezeu nu ne mai este frică, pentru că înţelegem dragostea lui imensă pentru oameni. Fiţi oameni. Fiţi deschişi. Lăsaţi oamenii să fie oameni. Nimeni nu vrea să vă facă rău. Vă spun asta din toată inima gândindu-mă la toţi prietenii pe care îi am: diferiţi, umani, generoşi, minunaţi. Au trecut anii şi putem înţelege orice dacă vrem. Atâta timp cât marii lideri spirituali ai lumii (Papa Francisc, Dalai Lama) au făcut asta, o putem face şi noi împreună. #ACCEPT Bucharest Pride For Everyone pe 22 iunie. În Bucureşti. «Dumnezeu te iubeşte aşa cum eşti. Ar trebui să te iubeşti şi tu însuţi şi să nu îţi faci griji în legătură cu ce spune lumea» - Papa Francisc“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite