John F. Kennedy a avut o relaţie cu actriţa Audrey Hepburn şi a încercat, fără succes, să o cucerească pe Sophia Loren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Audrey Hepburn/John F. Kennedy
Audrey Hepburn/John F. Kennedy

John F. Kennedy, fost preşedinte al Statelor Unite, a avut o relaţie cu actriţa Audrey Hepburn, în 1954, pe când el era senator şi căsătorit cu Jackie, iar ea era singură şi recent premiată cu Oscar pentru rolul din „Vacanţă la Roma“, povesteşte scriitorul Christopher Andersen în cartea „Jack and Jackie: Portrait of an American marriage“.

Volumul a fost reeditat, cu materiale biografice noi faţă de 1996, când a fost lansat, informează La Vanguardia, citat de news.ro. 

Potrivit lui Andersen, politicianul era foarte atras de actriţă, despre care spunea că era „obraznică în pat“. Actriţa l-a cucerit pe Kennedy pentru felul ei de a fi. După cum explică autorul, care a mai semnat biografii ale unora ca Madonna, Mick Jagger, prinţesa Diana şi Michael Jackson, Hepburn era „extrem de inteligentă, cultă şi foarte amuzantă”. 

„Audrey avea un râs contagios care putea fi văzut pe ecran, dar şi acea parte sexy, ascunsă, pe care publicul nu a văzut-o vreodată. Au reuşit să-şi ţină relaţia departe de ochii presei, iar faptul că totul era clandestin a făcut aventura lor Şi mai intensă“, scrie Andersen.

O secretară de la Casa Albă îşi aminteşte că actriţa obişnuia să-l viziteze pe Kennedy pe când acesta era un tânăr senator: „Toţi erau impresionaţi de ea când apărea. Era graţioasă ca o lebădă şi avea mereu o umbrelă subţire, roşie“.

Sophia Loren, greu de cucerit

În aceeaşi carte, Andersen dezvăluie că John F. Kennedy a vrut să o cucerească şi pe Sophia Loren. Actriţa avea la acel moment 24 de ani şi tocmai refuzase cererea în căsătorie a lui Cary Grant.

Diva italiană l-a refuzat de două ori pe Kennedy. Prin intermediului unui prieten, senatorul George Smathers, el a încercat să o convingă să participe la o cină la reşedinţa lui din Georgetown, însă actriţa a refuzat invitaţia. Apoi, şi-a luat inima în dinţi şi a invitat-o personal. Şi de această dată fără succes. „El nu accepta să fie refuzat şi a tot încercat“, a mărturisit Smathers.

image

Un amant pe cinste

Între alte celebrităţi cu care Kennedy ar fi avut relaţii, potrivit volumului, se numără actriţele Lee Remick, Anita Ekberg, Marlene Dietrich, Jean Simmons şi Angie Dickinson. Cea din urmă a sumarizat aventura cu preşedintele american astfel: „Au fost cele mai intense şapte minute din viaţa mea“, potrivit Daily Mail. 

De asemenea, actriţa americană Angie Dickinson l-a descris pe Kennedy drept „un bărbat irezistibil, devastator de chipeş şi de fermecător, genul de bărbat cu care orice mamă speră ca fiica ei să nu se mărite niciodată“.

image

Marylin Monroe, cea mai cunoscută dintre amante

De departe, cea mai cunoscută şi intens discutată aventură amoroasă a fostului preşedinte american a fost cu diva pop Marilyn Monroe.

Momentul din mai 1962 când Marilyn Monroe îi cântă, extrem de suav şi de senzual, „Happy Birthday“ fostului preşedinte american, cu ocazia împlinirii a 45 de ani, este unul iconic. Şi unul care a dat naştere la numeroase zvonuri în acea perioadă. Totuşi, a existat o singură fotografie în care cei doi au fost surprinşi împreună, imagine în care mai apare şi fratele preşedintelui, Bobby Kennedy. La mai puţin de trei luni de la realizarea acelei imagini, Marilyn a murit, lăsând în urmă numeroase zvonuri neconfirmate despre poveştile de dragoste şi aventurile pe care le-a trăit.

image

John F. Kennedy a fost cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii în perioada ianuarie 1961-noiembrie 1963. A murit pe 22 noiembrie, la 46 de ani, după ce a fost împuşcat în Dallas, Texas. A fost căsătorit cu Jacqueline Kennedy între anii 1953 şi 1963, împreună cu care a avut patru copii. 

Jackie s-a recăsătorit după moartea lui Kennedy cu magnatul grec Aristotel Onassis. În ultimii ani de viaţă, fosta prima-doamnă a SUA a avut o carieră de succes ca editor de cărţi. 

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite