Joan Rivers a murit din cauza lipsei de oxigen la nivelul creierului

Joan Rivers a murit din cauza lipsei de oxigen la nivelul creierului

În ultimii ani, Joan Rivers devenise o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood FOTO GettyImages/Gulliver

Actriţa de comedie Joan Rivers a murit din cauza unei complicaţii în timpul procedurii medicale în urma căreia creierul a rămas fără oxigen, se arată într-un comunicat al medicilor legişti din New York.

Joan Rivers a fost supusă unei biopsii la nivelul coardelor vocale, într-o clinică din New York, procedură în urma căreia a intrat în stop cardiorespirator, ca mai apoi să fie transportată la spitalul de urgenţă Mount Sinai, unde a fost conectată la aparatele de respiraţie artificială.

„Cauza decesului este o complicaţie terapeutică, moartea a rezultat ca urmare a unei complicaţii previzibile de tratament medical“, a specificat medicul legist care s-a ocupat de caz. Acesta a catalogat moartea actriţei drept encefalopatie anoxică, afecţiune cauzată atunci când ţesutul cerebral este privat de oxigen, existând mai multe leziuni asupra organului, scrie Reuters.

„Continuăm să fim mâhniţi de pierdere noastră tragică, dar şi recunoscători pentru revărsarea de dragoste şi sprijin din întreaga lume“, a declarat fiica acesteia, Melissa Rivers. Actriţa americană a murit pe 4 septembrie, la vârsta de 81 de ani, Rivers fiind considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei.

După moartea actriţei, clinica Yorkville Endoscopy, locul în care Joan Rivers a fost supusă unei presupuse biopsii neautorizate, a intrat în vizorul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite ale Americii. „O biopsie pe coardele vocale nu a fost realizată niciodată la Yorkville Endoscopy“, afirmă reprezentanţii clinicii, specializată în intervenţii chirurgicale pe tractul gastrointestinal. „Anestezia generală nu a fost niciodată administrată“, mai spun aceştia.

„New York Daily News“ afirmă că medicul actriţei Joan Rivers, specializat în otorinolaringologie, a întrebat dacă poate să folosească instrumentele clinicii după ce un alt medic a spus că a observat ceva pe coardele vocale ale actriţei. Potrivit aceleiaşi publicaţii, medicul vedetei a primit acceptul clinicii. „O astfel de biopsie ar trebui realizată doar în spital“, afirmă acelaşi cotidian, citând surse medicale. „Dacă s-ar fi aflat într-un spital atunci când s-a întâmplat, acum poate că ar fi în viaţă“, mai scrie publicaţia.

Potrivit declaraţiilor obţinute de anchetatori, se pare că un membru al clinicii Yorkville Endoscopy, care nu a fost încă identificat în mod public, a realizat o fotografie de tip selfie în timp ce Rivers se afla sub anestezie. Zvonul a fost negat de reprezentanţii clinicii.

Comediana, care se descria de multe ori drept „fata cu chirurgie plastică de pe postere“, făcând aluzie la numărul mare de operaţii estetice pe care le-a realizat, era cunoscută pentru sloganul „Putem vorbi?“. Joan Rivers a fost înmormântată la New York, în cadrul unei ceremonii funerare foarte vesele, marcată de glume şi hohote de râs, în conformitate cu dorinţa exprimată de vedetă în timpul vieţii.

Joan Rivers a devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a „clicii lor“, arată Mediafax. Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar, în ultimii ani, devenise o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood, în emisiunea „Fashin Police“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: