Joan Rivers a fost supusă unei biopsii neplanificate, operaţie în urma căreia a suferit stopul cardiorespirator

Joan Rivers a fost supusă unei biopsii neplanificate, operaţie în urma căreia a suferit stopul cardiorespirator

Cu o seară înainte de intervenţia chirurgicală, Joan Rivers a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre FOTO AFP

Actriţa de comedie Joan Rivers a fost supusă unei biopsii neplanificate la gât în urma căreia a suferit un stop cardiorespirator şi a murit la vârsta de 81 de ani, scrie „The New York Daily“, care citează o sursă medicală anonimă. Elementul cheie este constituit de faptul că această procedură legală se realizează în spital, nu într-o clinică, acolo unde Rivers a mers prima oară.

Rivers a apelat la serviciile clinicii Yorkville Endoscopy pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale de rutină la nivelul coardelor vocale. Sursa citată de „The New York Daily“ spune că un doctor, care făcea parte din anturajul actriţei şi care s-a prezentat ca fiind specialist în „urechi, nas şi gât“, s-a oferit voluntar pentru a efectua biopsia (n.r. - scoatere prin procedee chirurgicale a unui fragment dintr-un ţesut viu pentru a fi studiat la microscop), cu intrumentele clinicii, după ce un alt medic a observat că Rivers are probleme la coardele vocale.

În timpul biopsiei, coardele vocale ale actriţei s-au blocat, iar aceasta a încetat să mai respire. Aceeaşi sursă a ţinut să precizeze că astfel de proceduri chirurgicale sunt efectuate în mod normal numai în spitale, însă Rivers se afla într-o clinică. Dacă s-ar fi aflat într-un spital, recuperarea ar fi fost una diferită. „O astfel de biopsie ar trebui să fie realizată doar în condiţiile oferite de un spital. Dacă totul s-ar fi întâmplat într-un spital, ea ar fi fost în regulă“, a declarat sursa medicală.

După stopul cardiorespirator suferit, Rivers a stat în comă indusă timp de mai multe zile. Medicii începuseră deja evaluarea stării creierului vedetei, pentru a vedea cât de afectat este de stopul cardiorespirator suferit. La o săptămână după operaţie, Joan Rivers a murit, pe 4 septembrie. Cu privire la aceste informaţii, purtătorul de cuvânt al clinii, precum şi cel al actriţei nu au oferit lămuriri.

Între timp, Departamentul de Poliţie din New York investighează moartea acesteia, purtătorul de cuvânt al instituţiei declarând că orice deces care nu are o cauză naturală face obiectul unei anchete. Pentru moment, rezultatele autopsiei lui Joan Rivers sunt „neconclundente“ şi încă ţinute în secret pentru realizarea unor „studii suplimentare“.

Cu o seară înainte de intervenţia chirurgicală, Rivers a făcut mai multe glume, inclusiv unele despre moarte, în timpul unui show de comedie organizat la Laurie Beechman Theatre. „Am 81 de ani - şi aş putea muri în orice moment. Aş putea să mă prăbuşesc chiar aici şi voi veţi putea să spuneţi: «Am fost acolo!»“, a glumit artista americană.

Joan Rivers, cu numele de botez Joan Alexandra Molinsky, este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a „clicii lor“.

Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood. Rivers a câştigat un premiu Daytime Emmy pentru cea mai importantă gazdă a unui talk-show în momentul în care prezenta emisiunea Joan Rivers Show. Printre altele, Joan Rivers a scris 12 cărţi memorialistice şi de umor, cu succes enorm la nivelul publicului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: