Jerry Seinfeld, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi actori de comedie. Clasamentul artiştilor cu încasări-record

Jerry Seinfeld, pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi actori de comedie. Clasamentul artiştilor cu încasări-record

32 de milioane de dolari este suma pe care specialiştii de la Forbes estimează că a câştigat-o interpretul protagonistului din "Seinfeld", în 2012. FOTO Reuters

Jerry Seinfeld ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc în topul celor mai bogaţi actori de comedie alcătuit de revista Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Actorul în vârstă de 59 de ani a obţinut venituri de 32 de milioane de dolari în 2012. Starul american a obţinut aceste venituri din vânzarea drepturilor de difuzare a celebrului său sitcom "Seinfeld" şi din cele peste 70 de spectacole de stand-up comedy pe care le-a susţinut anul trecut.

Actorul şi ventrilocul Terry Fator, câştigătorul din al doilea sezon al emisiunii-concurs "America's Got Talent", se află pe locul al doilea în acest top, cu venituri de 24 milioane de dolari. Terry Fator a susţinut anul trecut peste 200 de spectacole, graţie unui contract încheiat pe cinci ani cu Mirage Hotel din Las Vegas.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai bogaţi actori de comedie, dominat de bărbaţi, se află canadianul Russell Peters. Considerat unul dintre cei mai de succes artişti de comedie din lume, Russell Peters a obţinut venituri de 21 milioane de dolari în 2012, prin spectacole susţinute în săli uriaşe, precum Madison Square Garden din New York şi O2 Arena din Londra.

Ventrilocul Jeff Dunham, care a ocupat primul loc în topul din 2010, se află de această dată pe poziţia a patra, cu venituri de 19 milioane de dolari.

Louis CK, recompensat cu un premiu Emmy, a debutat pe locul al cincilea în acest top, cu venituri de 16 milioane de dolari. El a realizat această performanţă după ce a decis să vândă bilete la show-urile sale de comedie prin intermediul propriului site, evitând distribuitorii de bilete tradiţionali.

Topul 10 al celor mai bogaţi actori de comedie este completat de Kevin Hart (14 milioane de dolari), Larry the Cable Guy (13 milioane de dolari), George Lopez (12 milioane de dolari), Daniel Tosh şi Gabriel Iglesias (ambii au obţinut 11 milioane de dolari în 2012) şi Ron White (10 milioane de dolari).

Pentru a putea fi incluşi în acest top realizat de Forbes, principala sursă de venituri a actorilor trebuia să provină din vânzările de bilete.

Editorii Forbes au realizat acest clasament după ce au stat de vorbă cu agenţii, consilierii financiari şi alte surse din anturajul actorilor. Topul a fost realizat pe baza veniturilor obţinute în perioada 1 iunie 2012 - 1 iunie 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: