Jeremy Clarkson, reacţie vehementă cu privire la Prinţul Philip: „Ce naiba mai caută o persoană de 97 de ani la volan?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jeremy Clakrson FOTO AFP
Jeremy Clakrson FOTO AFP

Fosta vedetă Top Gear Jeremy Clarkson (58 de ani) s-a alăturat celor care cer ca Prinţul Philip, în vârstă de 97 de ani, să rămână fără permisul de conducere, după accidentul provocat săptămâna trecută.

Accidentul provocat de soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii, de joia trecută, în care două persoane au suferit răni uşoare, a dat naştere unei dezbateri în care se ridică întrebarea dacă o persoană de vârstă înaintată ar trebui să-şi păstreze dreptul de a şofa. 

Mulţi britanici s-au declarat înfuriaţi după ce, la două zile după accident, Ducele de Edinburgh a fost văzut la volanul unui Land Rover nou, de această dată fără centură

   

Jurnalistul Jeremy Clarkson, fost co-prezentator al emsiiunii Top Gear, a semnat un editorial în The Sun în care cere ca prinţul consort să predea permisul auto: „Ei bine, mă bucur că nu a păţit nimeni nimic, dar mă tem că reacţia justă ar fi: «Ce naiba mai caută un om de 97 de ani la volan?» Da, diverse grupuri ne spun că şoferii mai în vârstă conduc mai bine decât «tinerii», dar nu sunt sigur de asta. Regina e înţeleaptă. Nu a greşit niciodată la volan. Să sperăm că va ţine cont de asta şi că va trimite permisul de conducere al soţului ei înapoi în Swansea“. 

Imagine indisponibilă

Prinţul Philip FOTO Guliver/Getty Images 

În plus, Clarkson condamnă reacţia disproporţionată şi ironizează modul în care britanicii se raportează la membrii familiei regale: „De fiecare dată când un fotbalist sau un bancher provoacă un accident cu maşina lui de lux, lumea urlă de indignare. Ni se spune că ar trebui arestaţi, bătuţi în celule, acuzaţi de ucidere din culpă şi condamnaţi la cinci milioane de ani în închisoare. Totuşi, când e vorba de Phil Grecul (referire la faptul că la naştere a fost prinţ al Greciei şi al Danemarcei - n.red.), reacţia e un pic diferită. Ignorăm femeile şi bebeluşul şi ne aţintim privirile către un bărbat de 97 de ani care pur şi simplu pleacă după ce s-a răsturnat cu un Land Rover. Apoi scriem pe social media că el pare să fie făcut din granit şi că nu va muri niciodată. Şi că întreaga naţiune ar trebui să îngenuncheze şi să-i mulţumească lui Dumnezeu că l-a cruţat“. 

Reacţia fostei vedete Top Gear vine după ce una dintre femeile rănite în accident a dezvăluit că a fost dezamăgită de comportamentul Ducelui de Edinburgh, despre care susţine că nici măcar nu i-a cerut scuze, şi a povestit că soţul Reginei a beneficiat de toată atenţia, atât a martorilor, cât şi a autorităţilor. 

Maşina Ducelui de Edinburgh, în care se afla singur, s-a ciocnit cu o Kia, condusă de o femeie în vârstă de 28 de ani. Şoferiţa a suferit mai multe tăieturi, iar pasagera din dreapta, în vârstă de 45 de ani, şi-a rupt încheietura mâinii. În Kia se afla şi un băiat în vârstă de 9 luni, care a scăpat nevătămat.

În urma accidentului, poliţia din Norfolk a spus că accidentul este anchetat şi că vor fi luate măsurile corespunzătoare. Dacă se dovedeşte că prinţul consort a fost de vină pentru accident, Ducele de Edinburgh va fi acuzat de conducere neatentă, dar ar putea evita un proces în cazul în care decide să predea permisul de conducere.

Pe de altă parte, Regina nu are permis, dar are dreptul să conducă. Elisabeta a II-a nu este obligată să se supună legislaţiei obişnuite, prin care cetăţenii trebuie să treacă examenul teoretic şi practic pentru a obţine dreptul de a conduce.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite