Cum a fost pedepsită Jennifer Lawrence de un producător căruia i s-a plâns că este hărţuită: „La Hollywood există o cultură a fricii“

Cum a fost pedepsită Jennifer Lawrence de un producător căruia i s-a plâns că este hărţuită: „La Hollywood există o cultură a fricii“

Jennifer Lawrence FOTO Getty Images

Actriţa americană Jennifer Lawrence (27 de ani), laureată a premiului Oscar, susţine că a fost „pedepsită“ de un producător căruia i-a dezvăluit că a fost hărţuită de unul dintre regizori pe platourile de filmare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vorbind în cadrul unui eveniment al publicaţiei „The Hollywood Reporter“, Jennifer Lawrence şi colegele sale, actriţele Allison Janney, Mary J. Blige, Emma Stone şi Saoirse Ronan, au explicat cum „o cultură a fricii“ a împiedicat femeile să dezvăluie comportamentele inadecvate şi hărţuirile sexuale din industria filmului de la Hollywood.

Jennifer Lawrence a împărtăşit şi o situaţie specifică în care tot ea a fost cea pedepsită după ce a reclamat comportamentul inadecvat al unui regizor. 
 
Producătorul căruia i s-a confesat cu privire la incident i-ar fi spus că este „nesimţită“ pentru că a îndrăznit să facă acuzaţii cu privire la comportamentul unuia dintre regizori şi chiar s-a temut că va fi concediată, scrie The Independent. 
 

„Am luat în sfârşit decizia de a mă apăra când, ducându-mă la baie, la locul de muncă, unul dintre producători m-a oprit, spunându-mi: «Ştii că vă putem auzi la microfon, nu? Ai fost cu adevărat nesimţită». Ceea ce nu era adevărat, dar până la urmă, jobul meu era în pericol pentru că regizorul mi-a spus ceva inadecvat, iar eu am îndrăznit să-l confrunt, spunându-i «Asta e dezgustător, nu poţi să vorbeşti aşa cu mine». Am fost pedepsită apoi pentru asta şi m-am temut că nu voi mai fi niciodată angajată pentru vreun rol“, a declarat actriţa. Din fericire, temerile sale nu s-au adeverit, Lawrence apărând în filme foarte apreciate şi câştigând un premiu Oscar şi trei Globuri de Aur

Jennifer Lawrence FOTO Getty Images

Emma Stone a adăugat că femeile care îndrăznesc să-şi susţină punctele de vedere sunt considerate „dificile“, iar Lawrence a adăugat: „Mi s-a spus că sunt «dificilă şi că sunt un coşmar». Cred că o mulţime de oameni nu povestesc prin ceea ce trec deoarece se tem că nu vor mai fi angajaţi. Există o cultură a fricii. Trebuie să fii capabil să spui «acest lucru este greşit» şi să existe cineva care să remedieze lucrurile, în loc să ţi se spună «Oh, e greşit? Ei bine, eşti concediat“, a adăugat Jennifer Lawrence. 

Emma Stone FOTO Getty Images
 
„Există o concepţie greşită că acest lucru se întâmplă numai în industria de divertisment. Încă o dată, industria de divertisment este un fel de scenă pe care puteţi vedea problemele cu care lumea întreagă se confruntă la locul de muncă. Dacă un însoţitor de zbor face o acuzaţie la adresa unui pilot, acest lucru nu va apărea la ştiri, deoarece nimeni nu ştie despre asta. Nu înseamnă că abuzurile sexuale sunt mai puţine orinde în altă parte, în orice alt loc de muncă. Dar, din fericire, începem să vedem aceste lucruri acum“, a încheiat actriţa. 
   
Declaraţiile vin în contextul scandalului sexual care a zguduit Hollywoodul şi în care nume de top sunt acuzate de hărţuire şi agresiune sexuală, printre care influentul producător de film Harvey Weinstein, starul Kevin Spacey, regizorul Brett Spencer şi comediantul Louis C.K. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: