Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al treilea an la rând: ce avere are proprietarul Amazon

Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al treilea an la rând: ce avere are proprietarul Amazon

Jeff Bezos este cel mai bogat om din lume FOTO EPA

Proprietarul Amazon, Jeff Bezos (56 de ani), este cel mai bogat om din lume pentru al treilea an la rând, depăşindu-l din nou pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (64 de ani), potrivit clasamentului întocmit de revista Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru al treilea an consecutiv, Jeff Bezos a ocupat primul loc în topul de miliardari mondiali întocmit de Forbes. Averea sa netă a scăzut anul trecut 18 miliarde de dolari şi a ajuns la 113 miliarde de dolari, potrivit resistei Forbes, parţial, din cauza divorţului de MacKenzie Bezos, notează CNN.
 
În schimb, veniturile Amazon au crescut cu 15% anul trecut, contribuind la compensarea unei părţi din această pierdere.
 
MacKenzie Bezos şi-a făcut, de altfel, şi apariţia pe listă pentru prima dată, datorită divorţului de 38 de miliarde de dolari. Ca parte a acordului semnat, ea a obţinut 25% din acţiunile Amazon ale cuplului. Acum ocupă locul 22 pe lista Forbes.
 
Bill Gates, cofondatorul Microsoft, are o avere de 98 de miliarde de dolari, înregistrând o creştere de 1,5 miliarde de dolari. Bernard Arnault, preşedinte şi CEO al LVMH (LVMHF), l-a detronat pe Warren Buffett de pe locul trei, având o avere de 76 de miliarde de dolari. Averea de 67,5 miliarde de dolari a lui Buffett a ajuns, astfel, pe locul patru.
 
Cea mai bogată femeie din lume continuă să fie moştenitoarea lui Walmart, Alice Walton. Se află pe locul al nouălea, cu 54,4 miliarde de dolari.
 
Clasamentul Forbes a fost influenţat de pandemia de coronavirus. În prima jumătate a lunii martie, 226 de persoane şi-au pierdut statutul de miliardar şi există cu 58 de miliardari mai puţini în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, Forbes a numărat 2.095 de miliardari.
 
„Dintre miliardarii care rămân, 51% sunt mai săraci decât anul trecut. Toţi miliardarii din lume deţin 8 trilioane de dolari, în scădere cu 700 de miliarde de dolari faţă de 2019“, a notat Forbes.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: