Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume pentru al treilea an la rând: ce avere are proprietarul Amazon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarul Amazon, Jeff Bezos (56 de ani), este cel mai bogat om din lume pentru al treilea an la rând, depăşindu-l din nou pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates (64 de ani), potrivit clasamentului întocmit de revista Forbes.

Pentru al treilea an consecutiv, Jeff Bezos a ocupat primul loc în topul de miliardari mondiali întocmit de Forbes. Averea sa netă a scăzut anul trecut 18 miliarde de dolari şi a ajuns la 113 miliarde de dolari, potrivit resistei Forbes, parţial, din cauza divorţului de MacKenzie Bezos, notează CNN.

În schimb, veniturile Amazon au crescut cu 15% anul trecut, contribuind la compensarea unei părţi din această pierdere.

MacKenzie Bezos şi-a făcut, de altfel, şi apariţia pe listă pentru prima dată, datorită divorţului de 38 de miliarde de dolari. Ca parte a acordului semnat, ea a obţinut 25% din acţiunile Amazon ale cuplului. Acum ocupă locul 22 pe lista Forbes.

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, are o avere de 98 de miliarde de dolari, înregistrând o creştere de 1,5 miliarde de dolari. Bernard Arnault, preşedinte şi CEO al LVMH (LVMHF), l-a detronat pe Warren Buffett de pe locul trei, având o avere de 76 de miliarde de dolari. Averea de 67,5 miliarde de dolari a lui Buffett a ajuns, astfel, pe locul patru.

Cea mai bogată femeie din lume continuă să fie moştenitoarea lui Walmart, Alice Walton. Se află pe locul al nouălea, cu 54,4 miliarde de dolari.

Clasamentul Forbes a fost influenţat de pandemia de coronavirus. În prima jumătate a lunii martie, 226 de persoane şi-au pierdut statutul de miliardar şi există cu 58 de miliardari mai puţini în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. În total, Forbes a numărat 2.095 de miliardari.

„Dintre miliardarii care rămân, 51% sunt mai săraci decât anul trecut. Toţi miliardarii din lume deţin 8 trilioane de dolari, în scădere cu 700 de miliarde de dolari faţă de 2019“, a notat Forbes.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite