James Blunt a dezvăluit că s-a îmbolnăvit după ce a mâncat doar carne în facultate ca să le facă în ciudă colegilor vegetarieni

James Blunt a dezvăluit că s-a îmbolnăvit după ce a mâncat doar carne în facultate ca să le facă în ciudă colegilor vegetarieni

James Blunt FOTO Getty Images

James Blunt a povesti că s-a îmbolnăvit în timpul facultăţii după ce timp de opt săptămâni a mâncat doar pui, carne tocată şi maioneză ca să le facă în ciudă colegilor vegeterieni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cântăreţul britanic a vorbit despre diagnosticul său în timpul unui podcast la care a participat săptămâna aceasta, explicând că a adoptat propria versiune de dietă carnivoră „din principiu“, după ce s-a trezit înconjurat doar de vegetarieni şi vegani la Universitatea din Bristol.

„Mi-a luat în jur de şase-opt săptămâni să devin foarte, foarte nesănătos“, a relatat acesta, potrivit Business Insider. 

Un doctor l-a diagnosticat cu scorbut o deficienţă severă a vitaminei C care poate provoca oboseală, slăbiciune musculară, sângerarea gingiilor sau căderea dinţilor, printre alte simptome.

Blunt a relatat că a băut un litru de suc de portocale în fiecare seară după ce a aflat de condiţie, lucru care i-a provocat reflux gastric. Citricele, bogate în vitamina C, sunt un tratament comun pentru scorbut.
Cunoscut şi drept „boala marinarilor”, scorbutul a fost o boală comună pe nave în timpul călătoriilor lungi în secolele 17 şi 19, perioadă în care dieta echipajului era în mare parte constituită din carne sărată şi uscată, pâine întărită şi cantităţi generoase de alcool.

Scorbutul poate fi fatal şi era atât de răspândit încât unele guverne se aşteptau să piardă 50% din marinari în timpul unor călătorii îndelungate. Milioane de oameni au murit din cauza bolii până când căpitanii şi medicii navelor şi-au dat seama că poate fi prevenită prin suplimentarea dietei cu mâncare proaspătă, în special fructe.

James Blunt FOTO Getty Images

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările