Jackie Chan, dezvăluiri uluitoare despre viaţa sa: „Sunt un mare ticălos“. Starul povesteşte greşelile pe care le-a făcut

Jackie Chan, dezvăluiri uluitoare despre viaţa sa: „Sunt un mare ticălos“. Starul povesteşte greşelile pe care le-a făcut

Jackie Chan FOTO Guliver/Getty Images

Jackie Chan (64 de ani) se descrie drept „un mare ticălos“ şi vorbeşte în premieră despre părţi mai puţin cunoscute ale vieţii sale, dezvăluind că şi-a înşelat soţia, şi-a lovit copilul, a cheltuit sume considerabile la jocuri de noroc şi a avut probleme cu alcoolul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Superstarul Jackie Chan îşi lansează cartea de memorii „Never Grow Up“ în care prezintă lumii o faţă complet diferită de cea creionată în lumina reflectoarelor, el fiind unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi actori originari din Hong Kong.
 
Jackie Chan vorbeşte cu sinceritate despre eşecurile şi slăbiciunile sale, recunoscând că în primii ani după ce a devenit faimos se comporta urât cu oamenii din jur, îşi cheltuia banii la jocuri de noroc şi la bordeluri şi consuma foarte mult alcool. 
 
„Faptul că ieşeam în oraş în fiecare seară şi mă îmbătam a început să-mi distrugă profesionalismul. Eram chemat la studio dimineaţa, dar ajungeam la prânz cu ochelari negri pentru a ascunde faptul că băusem. Conduceam beat tot timpul. Într-o dimineaţă mi-am lovit Prosche-ul, iar seara mi-am distrus un Mercedes-Benz. Toată ziua eram într-o continuă ameţeală. Chiar şi la începuturile carierei, când nu câştigam prea bine, îmi cheltuiam toţi banii pe alcool, jocuri de noroc şi fete. Apoi, când am început să devin faimos, am devenit şi foarte plin de mine. Când eram un luptător de arte marţiale anonim, mă plimbam adesea pe lângă hotelul Peninsula, mă priveam în geamuri şi mă simţeam mic şi neînsemnat. Într-o zi, am luat 500.000 de dolari cash, mi-am luat întreaga echipă de cascadori şi am mers la magazinul de ceasuri Emperor. Am intrat şi le-am spus vânzătorilor: «Arătaţi-mi primele 10 cele mai bune ceasuri ale voastre. Sunt cele mai scumpe? Au cele mai multe diamante? Bun, o să cumpăr şapte dintre ele. Nu trebuie să mi le împachetaţi, o să le pun direct la mână. Şi voi plăti cash». Le-am luat, m-am întors şi am plecat. Şapte ceasuri, unul pentru fiecare zi a săptămânii“, a povestit Jackie Chan într-un pasaj din cartea sa publicat de Daily Mail
 
Actorul povesteşte şi momentul în care a primit un contract de 650.000 de dolari, iar oamenii au început să-i ceară autografe pe stradă. „Începusem să car după mine tot timpul cantităţi mari de bani. După ce trăieşti în sărăcie, banii îţi oferă un sentiment de siguranţă. Îmi plăcea să fiu înconjurat de mulţi oameni şi să organizez mese. În urmă cu zece ani am cheltuit 2 milioane de dolari într-un singur an plătind mesele oamenilor. De asemenea, ofeream cadouri scumpe – ceasuri, maşini, haine şi vinuri de lux“, a povestit Chan. 
 
Jackie Chan, în anul 1980 FOTO Guliver/Getty Images
 
Starul se descrie drept „un mare ticălos“ pentru modul în care a tratat femeile din viaţa lui şi povesteşte că a întâmpinat mari dificultăţi în a-şi însuşi rolul de tată. Una dintre cele mai şocante dezvăluiri ale lui Chan este momentul în care, orbit de furie, şi-a ridicat băieţelul şi l-a aruncat în partea cealaltă a încăperii. Din fericire, copilul a căzut pe o canapea şi nu a fost rănit. 
 
„Am avut o ceartă cu soţia mea. Nu reuşeam să ajungem la un numitor comun, aşa că am plecat trântind uşa. M-am dus la producătorul Leonard Ho, el m-a consolat, m-a liniştit şi m-a sfătuit să merg acasă şi să-i cer iertare soţiei. Când m-am întors, ea era pe canapea râzând şi vorbind cu o prietenă. Acest lucru m-a înfuriat. În momentul în care mă pregăteam să-i spun ceva, Jaycee (copilul cuplului - n.r.) a intrat în cameră fugind, şi-a îndreptat mâinile către mine imitând un pistol şi a ţipat «Bang! Bang!», ca şi cum îşi răzbuna mama. Apoi mi-a smuls cheile din mână şi le-a aruncat pe podea. Când m-am aplecat să le ridic, m-a lovit peste mână. M-am înfuriat şi mai tare. L-am ridicat cu o mână şi l-am aruncat în partea cealaltă a camerei, s-a prăbuşit pe canapea“, povesteşte actorul. 
 
Jackie Chan a povestit şi că în momentul în care şi-a întâlnit soţia, pe actriţa Joan Lin, era paranoic că aceasta îi este alături doar pentru avere, aşa că îşi ascundea banii de ea. El a recunoscut şi că a înşelat-o cu Elaine Ng, fostă Miss Asia, din această aventură rezultând şi o fiică, Etta, acum în vârstă de 18 ani. Starul nu a avut niciodată o relaţie apropiată cu fata lui, care recent s-a căsătorit cu partenera ei şi l-a acuzat că este homofob şi nu o ajută din punct de vedere financiar. În volumul de memorii, Chan nu aminteşte deloc de fiica lui. 

Jackie Chan, alături de soţia lui, Joan Lin, şi de fiul lor

Jackie Chan şi Joan Lin, pe care o numeşte „iubirea vieţii lui“, s-au cunoscut într-o excursie în Taiwan, unde locuia ea. „Ea era o actriţă iubită şi respectată, în timp ce eu eram un tip vulgar, nu eram demn de ea“, spune starul. 
 
Cei doi au încercat iniţial să-şi ţină relaţia ascunsă, însă în 1981, Lin a rămas însărcinată şi au decis să se căsătorească pe terasa unei cafenele din Los Angeles. Starul a recunoscut că s-a concentrat atât de mult pe carieră încât şi-a neglijat familia şi a dat vina pentru comportamentul lui pe imaturitatea şi nesiguranţele sale. Chan recunoaşte că în timpul sarcinii nu a vizitat-o aproape deloc, iar oameni pe care îi considera prieteni l-au influenţat negativ, făcându-l să creadă că soţia lui a rămas însărcinată pentru a-i fura averea. 
 
Chan spune că a avut o căsnicie neconvenţională şi că distanţa şi timpul petrecut departe unul de celălalt au fost de fapt cheia relaţiei lor: „Eram egoist şi nu ştiam cum să empatizez cu oamenii din jurul meu. Eram şi foarte uşor influenţabil. Cu toate astea, Joan m-a lăsat să fiu liber şi să-mi urmez drumul. O respect enorm şi îi sunt recunoscător pentru sacrificiile pe care le-a făcut pentru mine. Am făcut mult bine multor oameni, dar nu şi familiei mele. Nu am fost un tată bun, nu am fost un soţ bun, dar mi-am făcut datoria faţă de fiul şi de soţia mea“.
 
 
Chan a devenit dintr-un copil crescut într-o familie modestă din Hong Kong al doilea cel mai bine plătit actor din lume, potrivit Forbes, anul trecut câşigând peste 50 de milioane de dolari, singurul care l-a depăşit în venituri fiind Robert Downey Jr. 
 
Jackie Chan a învăţat arte marţiale de la tatăl sau, care l-a înscris la nişte cursuri brutale pentru că era un elev mediocru. Starul dezvăluie că îi este ruşine de faptul că nu a învăţat să citească, să scrie şi să socotească. Nici măcar în prezent cardul său bancar, care nu are limită de cumpărături, nu are semnătura actorului pe el. 
 
La Academia de Actorie din China, Chan avea un program strict, se trezea la 5 dimineaţa şi urma cursuri de arte marţiale, teatru, cântat şi dansat, iar când obţinea un rol, o mare parte din onorariu revenea profesorului. 
 
Cariera lui Chan a început în 1973, când a fost distribuit în „Enter the Dragon“, filmul lui Bruce Lee care a adus artele marţiale publicului occidental. Au urmat multe filme în care a fost cascador, iar în 1978 a devenit faimos cu trei filme „Snake in the Eagle’s Shadow“, „Drunken Master“ şi „The Fearless Hyena“. 
 
În 1995, Chan a pătruns în lumea Hollywood-ului în jurul vârstei de 40 de ani, cu „Rumble in the Bronx“, şi a continuat să facă valuri cu „Rush Hour“, în care a jucat alături de Chris Tucker. De atunci, Chan a apărut în hit-uri de box office precum „Kung Fu Panda“, „The Tuxedo“ şi remake-ul „The Karate Kid“, în filmografia sa fiind peste 200 de filme în cinci decenii de carieră. 
 
Reflectând la modul în care a schimbat industria filmului, Chan spune: „Hollywood-ul a învăţat de la noi, poporul chinez, apoi a devenit mai bun decât noi, iar acum nu mai are nevoie de noi“.
 
Averea sa este estimată în prezent la 350 de milioane de dolari, mare parte graţie blockbusterelor „Rumble in the Bronx“ şi „Rush Hour“. În 2016, el a fost recompensat cu un Oscar pentru întreaga carieră. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările