Iubitorii de câini, petiţie pentru concedierea Andreei Marin de la TVR: „O falsă cu limbaj suburban, care instigă la ură împotriva animalelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comportamentul Andreei Marin nu a fost pe placul iubitorilor de animale FOTO Eduard Enea
Comportamentul Andreei Marin nu a fost pe placul iubitorilor de animale FOTO Eduard Enea

Andreea Marin este supusă presiunii iubitorilor de animale, după incidentul în care a fost atacată de câini „adoptaţi“ ai vecinilor. Iubitorii de animale vor ca vedeta să nu mai apară la TVR din cauza „comportamentul public reprobabil“.

„Zâna“ cu limbaj suburban 

Iubitorii de animale au iniţiat o petiţie online prin care solicită conducerii TVR ca vedeta, care prezenta show-ul „Preţuieşte viaţa“, să nu mai apară pe micul ecran din cauza „comportamentul public reprobabil“. Semnatarii petiţiei susţin că prin comportamentul evidenţiat, Andreea Marin nu are ce căuta într-o instituţie precum TVR, mai ales în condiţiile în care este un formator de opinie şi este plătită din bani publici. Totodată, iniţiatorii petiţiei arată că Andreea Marin are o imagine falsă în ochii telespectatorilor, acest lucru fiind subliniat de „limbajul suburban, atitudinea belicoasă, instigare la ură împotriva animalelor“. Aceste motive sunt suficiente, potrivit iniţiatorilor, pentru ca Andreea Marin să nu mai apară la postul public. Mai jos, textul petiţiei, care poate să fie consultată aici, şi care, până la momentul scrierii acestei ştiri a strâns aproximativ 3.000 de semnături. 

„În atenţia doamnei Irina Radu, preşedinte - director general al TVR,

Dorim pe această cale să vă supunem atenţiei comportamentul public reprobabil la care s-a dedat realizatoarea TVR Andreea Marin, în data de 2 iulie 2016.

Astfel, cu această ocazie, în urma unui incident minor pe care l-a avut cu câinii dintr-o curte învecinată cu locuinţa sa, Andreea Marin a arătat tuturor că imaginea publică pe care şi-a construit-o, de persoană civilizată şi empatică, este tot atât de falsă ca şi respectul pe care îl poartă telespectatorilor TVR.

Opinăm că limbajul suburban, atitudinea belicoasă la adresa altor cetăţeni implicaţi în incident şi chiar a vecinilor săi, precum şi instigarea la ură oarbă şi nejustificată împotriva animalelor, dar şi comportamentul general adoptat de vedetă ulterior incidentului şi modul în care a interacţionat cu oamenii revoltaţi de atitudinea sa, pe reţelele sociale, sunt complet incompatibile cu imaginea unei persoane publice, plătită de TVR din bani publici, ce îşi asumă şi arogă rolul de model pentru societate.

Menţionăm că Andreea Marin a fost filmată în toată splendoarea persoanei sale, limbajul suburban, atitudinea violentă şi instigarea la ură împotriva animalelor.

De asemenea, insistăm asupra faptului că instigarea la ură şi violenţă împotriva animalelor fără stăpân nu sunt de natură să onoreze un colaborator al TVR, care pe acestă cale aruncă anatema comportamentului şi a acţiunilor sale asupra postului public de televiziune.

Solicităm, prin urmare, încetarea oricăror relaţii contractuale între televiziunea publică şi Andreea Marin, în urma comportamentului său dezonorant şi anti-social manifestat cu oacazia incidentului amintit.

Din păcate, situaţia câinilor fără stăpân din România este în prezent una extrem de precară, în urma politicilor eronate şi inumane adoptate de autorităţile publice, precum şi a corupţiei instituţionalizate ce face ca fondurile alocate gestionării situaţiei animalelor să fie sifonate masiv la nivel de primării.

Există numeroase dovezi, documentate în toate modurile posibile, că adăposturile publice din România sunt adevărate lagăre de exterminare pentru câinii fără stăpân, care sunt trataţi într-un mod oribil de primării, în cadrul procesului de capturare, cazare şi eutanasiere.

Considerăm că doar nişte brute fără nicio urmă de umanitate pot rămâne impasibile în faţa modului criminal în care sunt trataţi câinii fără stăpân de către hingheri şi adăposturile publice, ba, mai mult, pot încuraja inconştient, public, aceste practici.

Prin urmare, nu dorim ca TVR să remunereze din bani publici, din banii noştri, o brută“.

Andreea Marin, atacată de câini „adoptaţi“

Reamintim că Andreea Marin a spus că a fost atacată de trei câini comunitari „adoptaţi“ de vecini, în zona în care locuieşte, în timp ce se plimba cu bicicleta. Vedeta a declarat că vecinii i-au lăsat liberi pe stradă, fără a lua în considerare că acest lucru poate fi periculos. Astfel, recent, în timp ce se îndrepta spre casă, câinii s-au năpustit asupra ei. „Am fost atacată de trei dulăi. Am avut noroc că mă suna în acel moment cineva care era cu maşina în faţa porţii mele şi a auzit prin telefon ce se întâmplă: lătratul câinilor care era foarte puternic şi vocea mea care a devenit precipitată. Persoana respectivă s-a urcat imediat la volan şi a venit câteva sute de metri către mine, dispersând câinii şi salvându-mă“, a declarat Andreea Marin pentru „Libertatea“. „De aici (n.r. - din cartierul în care locuieşte) nimeni nu a ieşit să mă ajute. Nu este normal să îţi fie frică să mergi pe strada ta şi să-ţi fie frică de câini. Şi eu am câine, dar nu este un pericol pentru nimeni“, a mai zis ea pentru Kanal D.

„Dacă mă atacă vreunul, eu acţionez. Să nu vă plângeţi apoi că i-am omorât“

După incident, „Zâna Surprizelor“ a făcut plângere la primăria Voluntari cu ajutorul unui alt vecin, avocat de profesie, care avusese şi el aceeaşi experienţă neplăcută cu copilul său şi care făcuse aceste demersuri înaintea ei. Mai mult, se pare că Andreea Marin a chemat hingherii. În momentul în care autorităţile s-au deplasat la faţa locului, vecinii au avut părerile împărţite. În timp ce unii au înţeles punctul ei de vedere şi i-au dat dreptate, alţii au recunoscut că nu cunoşteau legea şi considerau că e normal să lase animalele libere, întrucât îi hrăneau şi aveau carnete de sănătate.

La faţa locului a fost prezent şi un trecător care a filmat-o pe Andreea Marin în timp ce îşi vărsa năduful. Clipul video a fost postat pe Facebook de ALF România, organizaţie pentru protecţia animalelor, Andreea Marin fiind surprinsă în timp ce spune: „Eu mi-am luat ce trebuie ca să mă apăr de ei, arme legale, ca să zic aşa. Dacă îi mai văd afară şi mă atacă vreunul, eu acţionez. Să nu vă plângeţi apoi că i-am omorât, îmi pare rău. Îmi spuneţi dumneavoastră că nu m-au atacat, îmi garantaţi asta? Mă doare în c*r de garanţia dumneavoastră“.

„Este firesc să ne dorim să mergem fără frică pe strada pe care locuim sau în localitatea noastră. La fel de firesc este ca fiecare om să înţeleagă legile care protejează oamenii, dar îmi doresc ca şi animalele să fie tratate cu respect şi cu grijă. Eu însămi am multe animale acasă, inclusiv un câine, şi am mare grijă de ele“, a concluzionat ea. 

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite