Italianul care a inventat Kinder Surprise a murit la vârsta de 83 de ani

Italianul care a inventat Kinder Surprise a murit la vârsta de 83 de ani

William Salice a jucat un rol important şi în crearea altor produse celebre precum Ferrero Rocher

William Salice, care a creat pentru copii popularul ou de ciocolată Kinder Surprise, a murit, joi, în Italia, la vârsta de 83 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salice se afla sub tratament în urma unui atac de cord, într-un spital din nordul Italiei, în oraşul Pavia, au anunţat, joi, reprezentanţii Fundaţiei Color Your Life şi presa italiană.
 
William Salice s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 şi a devenit omul de încredere al şefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella şi untul de arahide. Acesta a murit în 2015. 
 
În 1970, baronul ciocolatei a căutat o modalitate de a vinde ouă de Paşte. În consecinţă, a apărut Kinder Surprise, un ou de ciocolată care conţinea mici părţi din plastic de jucărie care să fie asamblate de copii. Conţinutul capsulelor varia şi succesul produsului a fost rapid şi de lungă durată. 
 
Ferrero a vândut miliarde de ouă Kinder Surprise în peste 40 de ani şi susţine că ouăle pe care le-a vândut conţin atâta ciocolată cât să paveze 400.000 de metri pătraţi în Piaţa Monterrey din Mexic. 
 
„Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul“, spunea adesea Salice (foto dreapta), dar el a jucat un rol important în crearea altor produse precum Ferrero Rocher şi Pocket Coffee.
 
Născut la Torino, William Salice s-a pensionat în 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma în fundaţia pe care a creat-o, Color Your Life, care ajută tinerii cu vârste între 13 şi 18 ani să-şi dezvolte talentele în diferite domenii. 
 
Uriaşul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit şi de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, în ianuarie trecut, a unei fetiţe de trei ani care s-a înnecat cu o jucărie. În urma investigaţiei, procurorii au achitat firma Ferrero.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: